OSTALI SPORTOVI

Dobri rezultati Cazinjana na brdskim trkama

Auto sport

S.J.

30.7.2014

                     
I ove takmičarske sezone vozači iz Cazina postižu zapažene rezultate na brdsko-brzinskim auto trkama, koje se boduju za prvenstva BiH i Hrvatske, a u okviru Centralno evropske zone.

Inače, ovogodišnju sezonu auto trka karakteriše veliki broj otkazivanja organizacija ovog takmičenja, zbog nedostatka financijskih sredstava.

Vozači iz Cazina nastupili su na dva takmičenja u Hrvatskoj, gdje su osvojili bodove. Na trci u Malačkoj kod Splita nastupio je Salih Ljubijakić iz AMK "Extra Sport" Cazin, koji je bio treći u grupi N 3 za prvenstvo FIA CEZ.

Na takmičenju u Skradinu kod Šibenika, iz AMK "Extra Sport" Cazin prvo mjesto u grupi H 13 osvojio je Asmir Halilagić, dok je drugo mjesto u grupi N 3 zauzeo Salih Ljubijankić. Predstavnik AMK "Cazin" Hasan Ljubijankić bio je drugi u grupi H 13.
Cazinski vozači nastupit će 9. i 10.augusta na trci u Vlasenici, dok će se domaćoj publici predstaviti na tradicionalnoj brdskoj auto trci, koja će se 16. i 17.augusta, u organizaciji AMK "Extra Sport", održati u Cazinu. Radi se o takmičenju na Ostrošcu, na stazi popularno zvanoj "Krajiška zmija", gdje će se ove godine trka bodovati za tri državna šampionata - Hrvatske, Slovačke i BiH, te za prvenstvo Centralno evropske zone.

Sedam dana kasnije uslijedit će trka u Širokom Brijegu, 13. i 14.septembra u Bijeljini i 27. i 28.augusta u Slatini kod Banja Luke.

                                                                           

             

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.