OSTALI SPORTOVI

Najuspješniji Muhamed Borić iz Bihaća

Šahovski turnir u Cazinu

S.J.

31.7.2014

U organizaciji Šahovskog kluba "Ljiljan", jednog od najmlađih sportskih kolektiva u općini Cazin, u prostorijama ovog kluba odigran je 1. Bajramski brzopotezni turnir u šahu.

Odziv na turniru bio je iznad očekivanja, a svoje šahovsko umijeće imao je priliku pokazati 31 igrač iz nekoliko bh. gradova. Riječi dobrodošlice prisutnima uputio je predsjednik ŠK „Ljiljan“ Mirsad Hebilović, dok je prigodnim govorom i odigravanjem prvog poteza, turnir otvorio načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević.

Prema rejtingu učesnika, turnir je bio dosta kvalitetan, jer su na njemu nastupila tri Internacionalna majstora, tri majstora Fide i desetak Majstorskih kandidata.

 

Boriću pripala prva nagrada od 100 KM

 

- Naš klub je osnovan početkom ove godine i trenutno broji oko 50 članova. Treninzi i druženje u klubu održavaju se svakim danom, a ovo nam je bilo prvo organizovanje turnirskog takmičenja. Prezadovoljan sam odzivom, kao i kvalitetom turnira. Zahvaljujem se sponzorima, koji su nam pomogli, kao i općini Cazin i općinskom načelniku, koji je bio generalni pokrovitelj ove sportske manifestacije, rekao je Mirsad Hebilović.                                                                                                                     

 

Najviše uspjeha na turniru imao je IM Muhamed Borić iz Bihaća, kojem je pripao pehar, medalja, diploma i novčana nagrada od 100 KM. Drugi je bio IM Zoran Runić iz Bijeljine (70 KM), treći FM Amar Salihović iz Bihaća (50 KM), četvrti MK Bahrudin Zećirević iz Cazina (30 KM), a peti Irfan Karabegović iz Cazina (20 KM).

Nagradu od 20 KM dobio je najmlađi učesnik turnira Mirnes Veladžić, dok je najstarijem učesniku Muji Zećireviću uručena slika Cazina iz 1903.godine.
Organizacija turnira bila je besprijekorna, a domaćin se potrudio, da za sve učesnike obezbijedi bajramski ručak i kolače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.