OSTALI SPORTOVI

Poturak: Obećavam vrhunsku borbu!

Ne napušta ga šampionski duh

A. SOKOLOVIĆ

1.8.2014

 

Dževad Poturak, najbolji bh. K-1 borac, borit će se 15. avgusta u Zenici za titulu prvaka svijeta u WAKO profesionalnoj verziji, a protivnik će mu biti francuski borac Abderahman Kolibali (Coulibaly).

 

Odlične pripreme
Na pitanje kako teku pripreme za “No Limit 7” i hoće li silne obaveze izvan ringa utjecati na njegovu fizičku i psihičku pripremu, Poturak kaže:
- Borim se za titulu svjetskog prvaka i kompletna organizacija mora biti na visokom nivou, što je prilično zahtjevan zadatak s obzirom na to da se prije moje održava još šest borbi. Ipak, uz razumijevanje porodice i pomoć kolega i prijatelja, siguran sam da ću sve završiti na vrijeme. Što se tiče fizičke i psihičke pripreme, ovog puta su za to zaduženi vrhunski stručnjaci Amir Ćoralić, Nermin Halilović, Dženan Poturak i Elmir Mehić, koji tvrde da sam već sada spreman.

 

Poturak je u svojoj karijeri imao ukupno 74 borbe te je ostvario skor od 50 pobjeda, od čega 30 nokautom, 23 poraza i jedan neriješen ishod.

Povratak u ring

Naš šampion u posljednjoj je fazi priprema za jedan od najvažnijih mečeva u svojoj sportskoj karijeri.

 

- Privremeno sam morao pauzirati zbog raznih životnih problema. Poznato je da sam imao zdravstvenih problema, ali sam ih uspio sanirati i sada se vraćam u ring. Otklonio sam sav nepotrebni stres te se osjećam sjajno. Također, na obostrano zadovoljstvo, riješio sam i nesuglasice koje sam imao sa mnogim svjetskim promotorima. Zahvalan sam i kompaniji "Bekto Preciza", koja mi je pomogla prilikom odluke da se vratim u ring - kaže Poturak.
 
Kolibali je aktuelni prvak svijeta u WAKO profesionalnoj verziji. Poturak smatra da ga može pobijediti i od njega preuzeti titulu.

Velika podrška

- Na ovaj način želim se još jednom dokazati samome sebi, ali i publici, da još nisam za penziju. Zenicu sam izabrao zato što je to grad sporta i grad koji zna cijeniti istinske sportiste. Zbog toga vjerujem da ću, kao i moje kolege koje se budu borile prije mene, imati veliku podršku i zadržati uspjeh, prema kojem nikada nisam poražen u profesionalnim mečevima u našoj zemlji. Obećavam noć vrhunske borbe - kazao je Poturak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.