Blanka Vlašić: Razum je pobijedio srce

Najbolja hrvatska skakačica u vis otkazala nastup na Evropskom prvenstvu u atletici

Fena

 

Najbolja hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić, koja je zbog bolova u lijevom koljenu otkazala nastup na Europskom atletskom prvenstvu u Zuerichu, izjavila je da nije željela riskirati novu povredu i da je razum pobijedio srce.
 
"Nakon dobrih rezultata ove sezone mislila sam da mi to koljeno neće predstavljati problem, ali zaustavilo me u ključnom trenuku. Nisam spremna riskirati novu povredu zbog EP-a, jer ipak se tu radi o kvalifikacijama i finalu unutar tri dana. Može se reći da je razum pobijedio srce, da se ne bi ponovilo kao prošli puta kad sam se tri godine borila s povredama", kazala je Blanka Vlašić.
   
Nakon večernjeg treninga u srijedu ona i njen tim su zbog bolne upale patelarne tetive lijevog koljena odlučili otkazati nastup u Zurichu. Blanka Vlašić će tako propustiti drugo EP zaredom, jer je zbog povrede nije bilo niti prije dvije godine u Helsinkiju.
   
"Vjerujem da će biti još velikih takmičenja, a sada se moram posvetiti terapijama i onda sa svojim timom moram procijeniti što s ostatkom ove sezone. Možda ipak nastupim na još ponekom mitingu do kraja sezone, ali to je veliko možda, i samo u slučaju ako ne bude rizika za pogoršanje povrede", rekla je dvostruka svjetska prvakinja u skoku vis.

NA VRH

Podijeli članak na