OSTALI SPORTOVI

Medalje otišle u 20 bh. gradova

U Sarajevu završene Četvrte sportske igre mladih

Mi. K.

24.8.2014

Nakon 25 gradova, više od 13.000 prijeđenih kilometara, nešto više od 15.000 odigranih utakmica, 35.304 učesnika, svih proslavljenih pobjeda i prežaljenih poraza, u Sarajevu su završene Četvrte sportske igre mladih.

Novi prijatelji

Medalje su otputovale u Zvornik, Bijeljinu, Bosansku Gradišku, Bihać, Derventu, Kozarsku Dubicu, Goražde, Živinice, Sarajevo, Visoko, Vlasenicu, Mostar, Konjic, Banoviće, Tešanj, Zenicu, Cazin, Livno, Brčko i Tuzlu.

- I ove godine smo slavili rođendane, prisustvovali sjajnim takmičenjima u devet disciplina, upoznavali nove prijatelje i dočekali one stare, obilazili Sarajevo i zajedno se zabavljali u Studentskom domu Nedžarići. Naši učesnici pokazali su nam da je sklapanje prijateljstava najbolja nagrada, a mi nastavljamo dalje s najljepšom sportskom pričom. Vidimo se i naredne godine - poručio je na ceremoniji zatvaranja Haris Deliahmetović, predsjednik Igara.

Nastavak projekta

Igre će i u narednom periodu, u saradnji s Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), nastaviti promovirati projekt “Fer-igra za fer-djetinjstvo", gradeći prijateljstva i stvarajući lijepe uspomene.

  • 25 bh. gradova
  • 35.304 učesnika
  • 13.000 prijeđenih kilometara
  • 15.000 odigranih utakmica

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.