OSTALI SPORTOVI

Sarajevski Novi Grad osvojio 19 medalja

Sa 15. Internacionalnog otvorenog prvenstva Korčule u taekwondou

(M.C.)

26.8.2014

Sarajevski taekwondoisti su, prošlog avgusta, učestvujući na 15. Otvorenom internacionalnom prvenstvu "Korčula Open '14“, osvojili 19 medalja i to 6 zlatnih, 9 srebrenih i 4 bronzane medalje. U ukupnom poretku takmičenja, na osnovu pojedinačnih rezultata, Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo je osvojio pehar za treće mjesto ekipno. Ekipu od 19 takmičara je vodio trener Haris Husić, a suci internacionalne klase Bojan Lalić i Belmir Berberović su bili zaduženi za dijeljenje pravde na borilištima.

Takmičenje je okupilo oko 350 takmičara iz 28 klubova koji su dolazili iz Luksemburga, Slovačke, Češke, Slovenije, Njemačke, Rusije, Crne Gore, Srbije, Kosova, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zanimljivo je pomenuti da je turnir jedinstven u Evropi zbog toga što se održava na otvorenom, na samoj obali, a ove godine tribine improvizovanog koloseuma na Trgu Pomirenja, u samom centru grada Marka Pola, Korčule, su okupile preko 2.000 gledalaca, ljubitelja ove borilačke vještine i turista!

Rezultate za TK Novi Grad su ostvarili:
Zlato:  Sadmir Habibović, Nedžad Husić, Kerim Omerbegović, Benjamin Husić, Hana Omerbegović, Amar Hadžagić.
Srebro: Edna Abaspahić, Muhamed Đonko, Hana Omerbegović, Ibrahim Đonko, Jusuf Ali Rašidagić, Ahmed Hadžimurati, Zara Rašidagić, Benjamin Husić, Elvir Avdibašić,
Bronza: Zara Rašidagić, Fatima Bjelić, Amra Hadžagić, Edita Murguz

"Naši takmičari već 13 godina za redom su gosti prirodnih ljepota otoka Korčule, a svake godine se vrate sa velikim uspjehom i brojem medalja. Turnir predstavlja jedinstvenu kontrolnu tačku završetka bazičnih priprema takmičara i pokazatelj forme za takmičenja koja predstoje. Balkansko prvenstvo u oktobru u Mariboru, Evropsko prvenstvo za klubove u Antaliji u novembru i nekoliko turnira G klase u Francuskoj, Grčkoj, Srbiji i Hrvatskoj, izjavio je trener Haris Husić.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.