OSTALI SPORTOVI

Zabrinut sam zbog Vražalića i Ovčine

Dragan Marković, selektor reprezentacije BiH

I. ISOVIĆ

26.8.2014

Najuspješniji selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković sa svojom je novom ekipom, poljskim Azotijem, gostovao na 46. TV turniru prvaka u Doboju.

Nakon trijumfa protiv reprezentacije Irana (39:28), Azoti je remizirao s aktuelnim prvakom BiH Borcem (28:28) te nadigrao turski Bešiktaš (31:27).

Poraz u finalu

Azoti je tek u finalu pretrpio poraz, i to od slovačkog Tatrana (24:30), što je, prema riječima Markovića, realan plasman.

- Ovaj tim je jedan mjesec zajedno i trebamo biti zadovoljni. Nama je u kratkom roku ovo treći turnir, pa je zbog umora i dugačkog putovanja bilo logično očekivati nešto slabije izdanje.

Zadovoljan sam formom naših Nikole Prce i Koste Savića, a uskoro će sigurno biti bolje - kaže Marković.

Osvrnuo se Marković na selekciju Irana, s kojom je njegov Azoti odmjerio snage u Doboju, a koja će nam biti jedan od rivala u grupi na Svjetskom prvenstvu u Kataru u januaru iduće godine.

- Iran je jako nezgodna ekipa. Igraju posebno čvrsto u odbrani. Selektor im je Slovenac koji ima bogato iskustvo i evidentan je "rukopis" našeg regiona.

Znam da nisu bili ovdje kompletni. Analizirat ćemo ih, i normalno, kao i protiv svakog protivnika biti veoma oprezni - ističe Marković te dodaje:

Povoljan bilten

- Naš narod je impresioniran plasmanom na SP u Kataru. I treba biti. Ipak, mi se prije Katara moramo okrenuti Bjelorusiji, pa onda i Danskoj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selektor je zadovoljan time što je zdravstveni bilten reprezentativaca povoljan, ali ne krije i ono što ga brine.

- Iskreno, mene najviše brine trenutni status naša dva krila. Faruk Vražalić još nema kluba, a kako je duga pauza u Kataru ni Alen Ovčina nema zvaničnih utakmica. Ipak, nadam se najboljem - rekao je Marković.

 

Vezan za turnir

Marković je zadovoljan time što je s Azotijem nastupio na turniru u Doboju.

- Ipak sam za ovaj turnir i naš teren emotivno vezan kao igrač. Imam u ovom kraju dosta prijatelja i rado sam dio svog slobodnog vremena proveo s tom rajom - kaže Marković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.