OSTALI SPORTOVI

Delić: Litvanija blagi favorit, ali i mi imamo obećavajuću reprezentaciju

Davis kup

Autor:Fena

28.8.2014

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 12. do 14. septembra u Sarajevu će ugostiti reprezentaciju Litvanije u meču trećeg kola II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa. 

Bit će ovo četvrti susret dviju reprezentacija, a pobjednik će izboriti plasman u I-grupu Euro-afričke zone. U dosadašnjim mečevima uspješnija je Litvanija koja vodi sa 2:1 u pobjedama.

Selektor bh. reprezentacije Amer Delić smatra da je Litvanija i sada favorit, ali da BiH ima kvalitetan tim koji može upisati pobjedu.

- Litvanija je blagi favorit u ovom meču jer ulaze sa malo više iskustva u ovaj meč nego mi i ima dosta nezgodnog Berankisa. No, i mi s naše strane imamo jednu zaista obećavajuću reprezentaciju koju predvode Džumhur, Bašić i Brkić i pred kojom je veoma blistava budućnost. Što se tiče Litvanije, Berankis i Grigelis su dva igrača koji već dugi niz godina igraju Davis Cup, i to vrlo uspješno, ali vjerujem da ćemo s prednošću domaćeg terena uspjeti da pokažemo naš kvalitet i prođemo u I grupu - rekao je Delić.

Meč će se igrati na Mojmilu i to na tvrdoj podlozi, što našim igračima, smatra selektor, trenutno odgovara.

- Iako smo dugo razmatrali koju podlogu da postavimo, na kraju smo se ipak odlučili za tvrdu. Damir (Džumhur) će se taman vratiti sa američke turneje gdje igra na tvrdoj podlozi, a Mirzi (Bašiću) svakako odgovara brža podloga tako da vjerujem da smo donijeli dobru odluku po pitanju odabira terena. Što se tiče sale na Mojmilu, ona se zaista pokazala kao pun pogodak, jer je atmosfera zaista vatrena i vjerujem da će isto tako biti i protiv Litvanije - dodao je.

Susret između BiH i Litvanije se igra u sarajevskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.