OSTALI SPORTOVI

Cazinski bokseri dobri u svim kategorijama

Malo para, a dobri rezultati

S.J.

29.8.2014

Ljetna pauza u Bokserskom klubu "Cazin", članu Prve bokserske lige BiH, traje do početka nove školske godine. U ovom trofejnom klubu, koji je formiran prije 17 godina, sumirali su učinak svojih boksera u protekloj sezoni, čijim rezultatima su više nego zadovoljni. Sa nedovoljno potrebnih financijskih sredstava, klub je ipak postigao zapažene rezultate u pionirskim, juniorskim i seniorskim kategorijama Prve bokserske lige BiH, a zahvaljujući dobrom radu, četiri njihova člana su na spisku reprezentacija BiH. To su Abdurahman Šišić u pionirskoj konkurenciji, Eminudin Osmičević u juniorskoj, te Emrah Osmičević i Seneta Kapić u seniorskoj.                                

- Uložili smo maksimalne napore kako bi odradili sezonu do kraja i učestvovali u ligaškom takmičenju. Pored toga, nastupili smo i na par međunarodnih turnira, na kojima smo mogli sagledati kvalitet našeg boksa u odnosu na druge države. Sezona je bila dosta teška, ali smo uspjeli da je okončamo sa puno osvojenih bodova, čime smo prezadovoljni. Zahvaljujemo se općini Cazin i općinskom Sportskom savezu na podršci, kao i firmama, koje su nam u toku sezone pružile pomoć, a to su Fiko komerc, Isia, Laki Trejd i Una promet. Nadam se, da ćemo naredne sezone imati manje financijskih poteškoća, kako bi se mogli lakše takmičiti i postizati još bolje rezultate, rekao je Osman Tahirović, predsjednik i glavni trener u BK „Cazin“.

Početkom školske godine počinju i treninzi u BK "Cazin", koji će se odvijati u maloj sali Sportske dvorane Cazin utorkom i četvrtkom od 15,30 do 17 sati. Svi Cazinjani, bez obzira na uzrast, koji budu željeli trenirati boks, moći će se upisati u ovaj sportski kolektiv.



 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.