OSTALI SPORTOVI

Adi Kurtović, karatista sa 300 priznanja: Djecu usmjeriti na obrazovanje i sport

Osnivač kluba Sparta

H. L.

31.8.2014

Adi Kurtović, dugogodišnji sportista, osvajač više od 300 priznanja, sa svojim kolegama Sanjinom Zubčićem i Alemom Kupusovićem, osnovao je Karate-klub Sparta.

- Nas smo trojica 17 godina trenirali karate u istom klubu. Iz te naše klupske saradnje i međusobne podrške u takmičenjima proizašla je i želja da prenesemo znanje na mlađe. Trenutno su naši članovi u dobi od četiri do dvanaest godina - rekao je Kurtović.

Ističe kako su kolege u klubu uspješni sportisti te da zajedno čine dobar tim.

- Kupusović je seniorski reprezentativac BiH i osvajač više od 15 svjetskih i evropskih medalja, dok je Zubčić trener za razvoj djece i tako upravo kreira treninge za najmlađi uzrast, za njihovo pravilno odrastanje - kaže Kurtović.

Od svoje šeste godine bavi se karateom, ali ni obrazovanje nije zapostavio.

- I moje kolege i ja smo uspješni i na drugim poljima. Upravo nam je to i cilj, želimo djecu usmjeriti na obrazovanje i sport, da se izgrade u kompletne ličnosti. Sport se pokazao kao izvanredan način da se mladi ljudi usmjere prema pravim moralnim i etičkim vrijednostima - navodi Kurtović.

Sa svojim kolegama ima velike ciljeve. Naime, trenutno koriste jednu salu za vježbanje, a od jeseni se proširuju na četiri nove. Uz trening u disciplini borbe, koje predvode Kurtović, Zubčić i Kupusović, pridružuje im se seniorski reprezentativac u disciplini kate Miralem Jašarspahić.

 

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.