OSTALI SPORTOVI

Studenti nisu položili ispit

Derbi susretu Prvog kola Premijer rukmetne lige BiH

Eset MURAČEVIĆ

6.9.2014

U derbi susretu Prvog kola Premijer rukmetne lige BiH  večeras su u  Vogošći odmjerili snage ljuti rivali  ekipa  "Vogošće"  i "Bosne" iz Sarajeva. Rukometaši  trenera Senada Skopljaka bili su  uspješniji  te su, kao i prošle sezone, savladala svoje komšije, ovaj put  rezultatom 27:22.

Vogošćani su od samog početka pokazali da će u ovom prvenstvu biti ozbiljan takmac. Iako su gosti na prvom poluvremenu imali prednost od jednog gola razlike, rezultat bio 9: 10,  stečenu prednost nisu uspjeli zadržati. Razigrani vogošćani, podržani od  publike u prepunoj  sportskoj  dvorani  "Amel Bećković", početkom drugog poluvremena su izjenačili i stalno održavali prednost od nekoliko golova  u svoju korist te su na kraju i slavli rezultatom 27:22.

publika-uzivala-u-dobroj-igri-12

Publika uživala u dobroj igri

Najbolji u redovima domaćina bili su  golman Edin Tataragić koji je izuzetno čuvao svoju mrežu i Tarik Međić, dok se u ekipi "Bosne" najviše istakao Benjamin Čičkušić.

Ovom pobjedom vogošćni su  pokazali da će i u ovoj sezoni, biti vrlo neugdna ekipa za gostujuće klubove.Naime, u prošloj sezoni, na domaćem terenu, ostvarili sve pobjede sem jednog nerješenog rezultata.

senad-skopljak-12

Skopljak: Pokazali smo borbenost

- Bila je ovo vrlo teška utakmica koje smo se jako pribojavali, kaže Senad Skopljak, trener RK "Vogošća". Međutim, pokazali smo  borbenost, znanje i htijnje i pobjedili možda najbolju ekipu u ovoj ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.