OSTALI SPORTOVI

Uznemirujući video: Nokautirao djevojku, ostao bez 50 miliona, pa je onda i oženio

Ko je ovdje lud

(N. K.)

9.9.2014

NFL liga suspendovala je igrača Baltimore Ravensa Raya Ricea, zbog prebijanja svoje vjerenice 15. februara, a on je ubrzo zatim i otpušten pošto je klub sa njim raskinuo ugovor vrijedan 50 miliona dolara.

Rice je već bio suspendovan na dvije utakmice zbog tog incidenta, ali se sada u javnosti pojavio novi video snimak na kojem se vidi kako je on u liftu nokautirao svoju tadašnju vjerenicu, a sadašnju suprugu Janay Palmer.

Sve to se dogodilo u hotelu u Atlantik Sitiju, pošto se par prethodno posvađao na putu ka liftu.

Kada su ušli u lift Rice je prvi udario svoju vjerenicu, koja mu je uzvratila istom mjerom, da bi potom uslijedio tehnički nokaut.

Ray je iz sve snage udario Janay, koja je uz to glavom udarila u metalnu šipku i momentalno izgubila svijest.



Igrač Ravensa ju je zatim vukao po podu, a nije se smirio ni kada se lift zaustavio. Djevojka je jedva povratila svijest i to naočigled jednog radnika hotela. 

Javnost je do sada imala prilike da vidi samo šta se dešavalo izvan lifta. Rice je zbog toga dobio samo dvije utakmice suspenzije, ali se sve promijenilo kada je procurio uznemirujući video snimak iz lifta.

NFL liga je odmah reagovala i suspendovala Ricea, a potom je uslijedio i otkaz u Ravensima. On je sa tim klubom imao važeći ugovor do 2017. godine, vrijedan 50 miliona dolara.

Međutim, jedan od radnika hotela u kojem se dogodio incident tvrdi da je NFL liga sve vrijeme znala šta se desilo u liftu pošto su odmah vidjeli snimak iz lifta, prenosi Kurir.

Liga je to odmah demantovala, ali najčudnije je to što se Janay Palmer samo mjesec dana kasnije udala za Raya Ricea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.