OSTALI SPORTOVI

Čilić: Ivanišević i ja se zbog praznovjerja nismo brijali

Ponovio se Wimbledon

(N. K.)

9.9.2014

Još ni jedan hrvatski teniser nije izgubio finale Grand Slam turnira u ponedjeljak. Marin Čilić jučer je osvojio US Open, a Goran Ivanišević je u ponedjeljak u julu 2001. pokorio Wimbledon.

Ivanišević je tada u Wimbledonu bio jako praznovjeran pa je novinare na US Openu zanimalo je li Čilićev trener i na US openu bio takav.

- Apsolutno. Nismo se brijali, Goran se nije brijao. Ponovo je prolazio kroz dane iz Wimbledona iako nije gledao Teletubbiese.

Kako mu je raditi s Goranom?

- Osim velikog znanja je donio opuštenu atmosferu. Svaki dan s njim je jako zabavan.

Čiliću nakon osvajanja US Opena mobitel nije prestao zvoniti.

- Razgovarao sam s porodicom, s kumom u Zagrebu. Rekli su mi da ne mogu zamisliti kakva je atmosfera. Svi su bili zalijepljeni za televiziju. Kao da se igra Svjetsko prvenstvo. Ovo je poseban dan za mene, ali i iznimno poseban za Hrvatsku - rekao je Čilić i dodao:

- Jedino je moj mlađi brat bio ovdje. Tu studira i tek je stigao. No, kod kuće je bila velika proslava. Počeli su slaviti kad sam prošao u četvrtfinale.

Hrvatska ima tri osvajača Grand Slam turnira (Ivanišević, Čilić i Iva Majoli), a tu su još Ivan Ljubičić, Ivo Karlović... Ogroman uspjeh za malu zemlju.

- U Hrvatskoj su svi koji se bave sportom emotivni kad gube ili pobjeđuju. Mislim da nas to čini dobrima. Nemamo velike teniske centre kao u Francuskoj ili Španiji, no svake se godine pojavi mladi igrač koji igra sjajan tenis.

Kako će Čilić proslaviti naslov?

- Sutra ujutro idemo tako da ćemo napraviti slavlje po čitavom Manhattanu. Nadam se da to neće biti četvrti nastavak filma Mamurluk.

Nakon pobjede mu je uručen ček od tri miliona dolara. Kako će potrošiti novac?

- Nisam razmišljao o tome. Samo sam se koncentrirao na svoju igru, a s tim dolazi i velika nagrada. Sigurno da ću nešto podijeliti svojem timu, zaslužili su to, prenosi vecernji.hr.

Čilića u SAD-u nije pratio ni jedan hrvatski novinar, a nacionalna televizija je prenosila samo finale.

- Hrvatski novinari bi željeli doći, ali je loša ekonomska situacija i svi štede. Ne znam jesam li zbog toga imao manji pritisak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.