OSTALI SPORTOVI

Schumacher napustio bolnicu

Nakon višemjesečnog liječenja

(M.C.)

9.9.2014

Legenda Formule 1 Michael Schumacher napustio je bolnicu u Lausannei, gdje se nalazio na oporavku nakon što je u lipnju probuđen iz inducirane kome, u kojoj je bio zbog oticanja mozga nakon nesreće na skijanju u Francuskoj u prosincu prošle godine.

Ovu vijest potvrdila je njegova obitelj, a glasnogovornica je dodala kako je pred Schumacherom "dug i težak put".

Podsjećamo, sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 oporavljao se u klinici Vaud u Lausanni, a prije mjesec dana pojavile su se informacije kako bi Božić i Novu godinu mogao provesti kod kuće.

Nakon što je skoro šest mjeseci proveo u induciranoj komi, Schumacher je skinut s aparata i prebačen u rehabilitacijsku kliniku u Lausanni, nakon čega je reagirao na dodir, čuo glasove, ali i dalje je neizvjesno koliko će trajati njegov oporavak te koliko će se uopće uspjeti oporaviti.

"Schumacheru je i dalje potrebna pomoć. Za sada nitko ne može sa sigurnošću kazati kada će vratiti svoje motoričke sposobnosti, ni kada će ponovo početi govoriti," prenose njemački mediji izjavu neimenovanog izvora iz bolnice.

Michael Schumacher s obitelji živi u Švicarskoj, u Glandu, gradiću smještenom između Ženeve i Lausanne, na obali jezera Leman.

Dobra vijest je što je Schumcher napustio klinku. Loša je da nitko ne zna koliko će biti potrebno da vrati sposobnost govora i motoriku, ako to uopće uspije, pišu njemački mediji pozivajući se na izvore iz klinike.

Ranije je supruga Corinna poručila je kako je Michael borac koji nikada neće odustati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.