OSTALI SPORTOVI

Cazinjanka Melisa otputovala je u Albaniju na EP u karateu

Sjajni rezultati nisu ostali nezapaženi

S. J.

2.10.2014

Od 3. do 5.oktobra ove godine u glavnom gradu Albanije u Tirani održat će se prvenstvo Evrope u karateu za sve uzrasne kategorije. Na ovom takmičenju nastupit će i karate reprezentacija BiH po WSKU pravilima, u kojoj je i Melisa Porčić, članica KBV „Budo“ iz Cazina, najuspješnija sportašica općine Cazin za 2013. godinu.

Nakon sjajnih rezultata u protekloj godini, kako na raznim takmičenjima, tako i na kvalifikacijskim turnirima, Melisa je ušla u karate reprezentaciju BiH, s kojom je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Tu je kao članica juniorske selekcije naše zemlje u borbama ekipno uspjela osvojiti srebrnu medalju.

Nastavila je s dobrim radom i ponovo je pozvana u reprezentaciju, ovaj put u seniorski tim, za nastup na Evropskom prvenstvu. U kratkom roku za nju i njenog trenera trebalo je prikupiti 1.300 KM, što je zahvaljujući prijateljima ovog kluba, kao i humanim ljudima iz BiH i inostranstva, prikupljeno na vrijeme.

– Radili smo po dva treninga dnevno, kako bi Melisa bila u top formi. Najveći problem nam je bilo osigurati financijska sredstva, ali smo uz pomoć humanih ljudi i prijatelja našeg kluba iz Australije, Slovenije i Austrije, uspjeli to prikupiti na vrijeme. Melisa je spremna i sigurno će dati sve od sebe, da postigne što bolji plasman. I sam nastup na EP je veliki rezultat za Melisu, a meni jedno priznanje, da sam sve ove godine dobro radio s njom, rekao je Senad Vilić, trener KBV „Budo“ iz Cazina.

Melisa će na Evropskom prvenstvu nastupiti u pojedinačnoj i ekipnoj seniorskoj konkurenciji i to u nedjelju 5.oktobra.

- Što se sve više bliži moj nastup na EP, nekako dobivam sve veću tremu, ali onu pozitivnu. Dat ću sve od sebe da postignem što bolji rezultat i da ne razočaram sve one koji su mi pomogli da odem na ovo takmičenje, dodala je Melisa Porčić, najbolja sportašica općine Cazin za prošlu godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.