OSTALI SPORTOVI

Nagrade za Fazlagića, Fetahovića i Subotića

Vijeće ministara podržalo uspjehe bh. sportista

A. M.

2.10.2014

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, jučer je donijelo odluku o dodjeli državnih nagrada za uspjehe bh. sportista, koji su ostvarili vrhunske rezultate u prošlom i ovom stoljeću.
 
Prvu nagradu u iznosu od 10.000 KM dobio je Mirsad Fazlagić, za osvojeno prvo mjesto 1987. u Čileu na poziciji trenera nogometne reprezentacije Jugoslavije do 21 godine, a koji je 1968. bio i kapiten nogometne reprezentacije bivše Jugoslavije koja je osvojila srebrenu medalju.

Vrhunski rezultati

- Drago mi je da je Ministarstvo civilnih poslova prepoznalo i cijenilo moj minuli rad. Nagrada jeste finansijska, ali mnogo mi je draža činjenica da su se sjetili prošlosti i mojih rezultata - kazao je Fazlagić.

Drugu nagradu u iznosu od 5.000 KM dobio je bokser Almedin Fetahović za osvojeno prvo mjesto na Mediteranskim igrama 1993. u Francuskoj te prvo mjesto na Prvenstvu Balkana za juniore 1982.

- Sretan sam što se država sjetila mene. I prije je bilo nagrada, ali ova je posebna. Bilo je i vrijeme - kazao je Fetahović.

Zlatna medalja
 
Treću nagradu, također u iznosu od 5.000 KM, dobio je džudista Dražen Subotić za osvojenu zlatnu medalju na svjetskom kupu u slovenskom Celju 2006. godine.

Četvrtu nagradu dobio je bokser Dašo Simeunović za osvajanje srebra na evropskom natjecanju 2013. u Mostaru, kojem će biti uručena prigodna zahvalnica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.