OSTALI SPORTOVI

Cazinjanka Melisa Porčić osvojila zlato i bronzu na EP u karateu

Novi uspjeh talentirane cazinske karatistkinje

S. J.

6.10.2014

Melisa Porčić, članica KBV „Budo“ iz Cazina, nova je prvakinja Evrope u karateu. Uspjeh je postigla u Albaniji na Evropskom prvenstvu u karateu po WKF pravilima u organizaciji WSKU asocijacije, koja radi u sklopu zvanične WKF federacije. Evropski šampionat je održan od  3. do 5.oktobra u Tirani, na kojem je Melisa nastupila u sastavu Karate reprezentacije BiH. Ona se takmičila u borbama u dvije kategorije i osvojila dvije medalje - zlatnu i bronzanu.

Zlatnu medalju osvojila je u takmičenju shobu ipon kumite - kategorija do 61 kg, gdje je bez problema pobijedila predstavnice Rumunije, Bugarske i Azerbejdžana. U drugom nastupu shobu sanbon pobijedila je predstavnice Rumunije, Albanije i Italije, da bi polufinalu, ponajviše zbog obnovljene povrede zgloba zarađene na treningu pred odlazak na EP, izgubila od predstavnice Kosova i tako završila na trećem mjestu.                                                                                         

- Imala sam veliku želju nastupiti na evropskom prvenstvu, na koje sam otišla sa povredom zgloba, kojeg sam zaradila na treningu pred sami polazak. Bila sam odlično pripremljena, jer sam sa svojim trenerom radila svaki dan dva puta po dva sata. Do zlata sam došla superiorno, ali me iz nastupa u nastup noga sve više boljela, tako da sam u drugoj kategoriji izgubila u polufinalu i osvojila broncu. Hvala svima koji su meni i mom treneru Senadu Viliću pomogli da odemo na EP, na kojem sam opravdala očekivanja i gdje sam na dostojanstven način predstavljala BiH - rekla je Melisa Porčić iz Cazina, nova evropska prvakinja u karateu.                                     

Uspjeh ove mlade i talentirane takmičarke je zaista izuzetan, a ako se zlatu i bronzi sa evropskog prvenstva doda i srebro sa prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva održanog u Italiji, onda je potpuno jasno, da će imena Melise Porčić i njenog trenera Senada Vilića biti velikim slovima upisana u anale cazinskog sporta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.