OSTALI SPORTOVI

Đoković otvara Online Shop: Kao budući tata, želim da moje dijete bude ponosno na mene

Lakši pristupa opremi i prikupljanju novca za Fondaciju

N. K.

6.10.2014

Nakon što su ga fanovi često pitali gdje mogu da kupe opremu koju Novak Đoković nosi na mečevima, gdje mogu da uzmu reket, ili odjeću s njegovim imenom ili logom, srbijanski teniser i njegov tim su se potrudili da pronađu rješenje te su otvorili zvanični Online Shop.

Prodavnica se otvara iz dva razloga: da se ponudi svim fanovima Đokovića lagan pristup do njegove opreme, ali i da prikuplja novac za Fondaciju Novak Đoković, koja finansira projekte ranog obrazovanja.

- Sav honorar, koji bih na ovaj način dobio od prodaje tih artikala, direktno ću preusmjeriti na račun svoje fondacije. Velika mi je čast i zadovoljstvo da vas pozovem da podržite ovu inicijativu. Naravno, lično bit ću veoma sretan da vidim da nosite majice, kačkete i druge stvari s mojim imenom i imenom moje Fondacije, znajući da je podrška koju pružate meni također pomogla i nekom djetetu. Ali tu je, također, i moj skriveni motiv: Kao budući tata, želim da moje dijete bude ponosno na mene. Ne samo zato što udaram žutu lopticu bolje od protivnika. Želim da moje dijete bude ponosno na mene zato što koristim svoje ime i vrijeme da promovišem dobre vrijednosti. Volio bih da me ljudi znaju kao nekoga ko želi da pomogne djeci da žive bolje živote kroz kvalitetno obrazovanje, ističe Đoković.

Fondacija “Novak Đoković” je fokusirana na značaj obrazovanja djece, trudeći se da pomogne mališanima da ostvare svoje snove, i dajući im slobodu i pravo da se igraju, razvijaju i rastu u stimulativnom okruženju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.