OSTALI SPORTOVI

"Zmajevi" će imati ogromnu podršku

Uoči kvalifikacijskog meča u Mejdanu

E. MUHAREMAGIĆ

9.10.2014

Bliži se početak rukometnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj. Naši rukometni "Zmajevi" će prvi susret odigrati u gostima s Bjelorusima u Minsku (29. oktobar), a potom slijedi meč s atraktivnim rivalom Danskom u tuzlanskom Mejdanu.

Ovaj susret će se igrati 2. novembra s početkom u 20 sati, a pripreme za ovaj rukometni spektakl teku u najboljem redu. Ono što je u ovom trenutku možda i najvažnije je odlična prodaja ulaznica.

Sportski grad

Prema riječima Alije Hasića, predsjednika Skupštine Ženskog rukometnog kluba Jedinstvo iz Tuzle i predstavnika organizatora utakmice, već je prodato približno 1.500 ulaznica.

- Očekujemo da će do početka utakmice biti prodato i svih 4.000 karata. Poznato je da je Tuzla sportski grad i da su njeni građani željni velikih utakmica, pogotovo onih reprezentativnih. Za sada sve teče prema planu.

Nakon meča s Bjelorusima, naši rukometaši čarter-letom stižu u četvrtak i imat će po dva treninga dnevno do utakmice u nedjelju. Bit će smješteni u hotelu "Senad od Bosne", na jezeru Modrac, a gosti će biti u hotelu "Tuzla". Danci redovnom avionskom linijom iz Kopenhagena stižu u Sarajevo u subotu, a potom će i oni imati treninge u Mejdanu - rekao je Hasić.

U grupi i Litvanci

Organizator meča BiH - Danska, uz Rukometni savez BiH, je upravo OŽRK Jedinstvo iz Tuzle.

U našoj grupi je i selekcija Litvanije, s kojom ćemo igrati u aprilu iduće godine.

Uvertira za SP

Dva kvalifikaciona meča za EP bit će ujedno i uvertira pred historijski nastup naših rukometaša na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Svjetsko prvenstvo se igra od 15. januara do 1. februara 2015. Rivali u grupi su nam Hrvatska, Makedonija, Austrija, Tunis i Iran.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.