OSTALI SPORTOVI

Ponovo u opticaju borba s Kličkom

Muamer Hukić, bokserski šampion u WBO verziji

O. BOŠKAILO

11.10.2014

Ono o čemu se već nekoliko godina šuškalo i nagađalo, sada bi konačno moglo biti i ostvareno, svjetski bokserski spektakl između Vladimira Klička i Muamera Hukića (Marko Huck).

Po povratku iz Rusije, jučer smo razgovarali s 29-godišnjim Hukićem, bokserskim šampionom u WBO verziji u kruzer kategoriji, koji nam je prenio impresije nakon boravka u Čečeniji.

Bajramski prijem

- Dva dana sam boravio u Čečeniji na poziv predsjednika Ramzana Kadirova, s kojim sam prijatelj već nekoliko godina. Bio sam kod njega na bajramskom prijemu.

Nedavno ste izjavili da ste se razišli s Vašom bokserskom kućom "Sauerland"?

- To je tačno. Deset godina smo sarađivali i vrijeme je da se dešavaju neke promjene. U posljednje vrijeme teško smo nalazili zajednički jezik, posebno poslije onog meča s Povetkinom u Štutgartu prije dvije godine u borbi za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Tada sam osjetio mnogo prljavština i nekorektan odnos prema meni.

Šta i kako dalje?

- Osnovao sam samostalnu promotorsku firmu na čijem će čelu biti moj brat Kenan. Ima tu još ljudi koji će voditi računa o pravima prijenosa mečeva, promotorskim aktivnostima, novim mečevima...

Veliki događaj

Je li Ukrajinac Vladimir Kličko jedan od boraca sa spiska s kojim biste se trebali uskoro sastati?

- Naredni meč trebao bi biti u januaru ili februaru. Kličko je svakako u opticaju, ali ne za ovaj prvi meč, već u budućnosti. Ja sam taj koji voli izazove i velike događaje - kazao je Hukić.

Stigao Nelsona

Hukić je 30. avgusta savladao Italijana Mirka Largetija (Larghetti) za 13. odbranu titule. Time je dostigao rekord Džonija Nelsona (Johnny) za najduži niz odbrana pojasa u kruzer kategoriji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.