Još uvijek se pita Đoković

Iako ga je Federer opasno ugrozio

E.M.

Švajcarac, Rodžer Federer je osvajanjem titule na turniru Masters serije u Šangaju, u čijem je polufinalu savladao dotadašnjeg šampiona Novaka Đokovića, najavio je više nego zanimljivu završnicu sezone, u kojoj bi čak mogao i da preuzme prvo mjesto na svjetskoj rang listi .

Prije turnira u Šangaju, Švajcarac je bio treći na ATP listi, sa 3.980 bodova zaostatka za Đokovićem, a titula mu je omogućila da preskoči drugoplasiranog Rafaela Nadala i priđe lideru na 2.430 bodova razlike.Kada su ga novinari upitali da li će se potruditi da prestigne i  Novaka Đokovića, Federer je krajnje profesionalno i uz svo uvažavanje rekao.

 -Iskreno, nisam o tome razmišljao. Neću da menjam moj raspored treninga i nastupa na turnirima, zbog toga. Stvarno se nisam bavio tom mogućnostima. Novakov reket se idalje pita. On diktira sve. Ja ću, svakako, dati sve od sebe i, nadam se, i dalje imati dobre nastupe, rekao je Rodžer Federer, koji i ne pomišlja na penziju.

Uostalom, vrhunsku formu i rezultate potvrdio je u Šangaju, u izrazito jakoj konkurenciji. Poslao je još jednom idalje jasnu poruku svim svojim rivalima i konkurentimna, da će u finišu takmičarske, odnosno kalendarske sezone, biti veoma opasan i odlučan,da do kraja godine ostvari što bolji plasman.

I kada je bio u krizi i naglo stagnirao do 6. mjesta na ATP listi, čudesni Federer se nije predavao.Čak šta više iz svakog prethodnog poraza je izlazio sve jači i jači,kao da se radi o nekom mlađem teniseru, koji stiže određena iskustva. Nakon osvojene titule je bio ushićen i jako sretan, i to se moglo jasno vidjeti na njegovom licu nakon trijumfa nad Simonom,jer ,kao da je želio svima poručiti – još uvijek imam šta reći u teniskom svijetu !

 

NA VRH

Podijeli članak na