OSTALI SPORTOVI

Livanjkama dvije zlatne medalje na taekwondo turniru "Livno open 2014"

Nastupilo 25 klubova iz BiH, Hrvatske i Slovenije

A. Kamber

13.10.2014

Na taekwondo turniru "Livno open 2014", održanom u subotu u sportskoj dvorani na Zgonima na kojem je nastupilo 311 takmičara iz 25 klubova BiH, Hrvatske i Slovenije, Marija Orlović i Arnela Sudar iz livanjskog kluba "Magone" su osvojile zlatne medalje u svojim kategorijama, dok je još  njihovih 11 kolegica i kolega iz tima osvojilo 11 srebrnih i 6 bronzanih medalja. U ukupnom plasmanu "Magone" je osvojio treće mjesto plasiravši se iza Zagrepčana i Splićana.

Eliminacione borbe su završene tokom prijepodneva da bi u 15 sati zvanično turnir bio i otvoren, te završio u noćnim satima. Turnir koji je i najstariji među taekwondo turnirima u BiH je bio prilično posjećen, a njime je ujedno obilježena i dvadesetogodišnjica postojanja livanjskog Taekwondo kluba "Magone" koji je bio i domaćin takmičenja nastupivši skupa sa duvanjskim klubom "Koryo".

"Magone" je za dvadeset godina postojanja osvojio niz medalja i nagrada na različitim  takmičenjima, od domaćih do balkanskih, evropskih i svjetskih, te postao jedan od tri najbolja bh. taekwondo kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.