OSTALI SPORTOVI

Sada je imperativ savladati Prijedor

RUKOMET Zeničani mogu u subotu opet na čelo

V. B.

16.10.2014

Čelik bi trijumfom u 7. kolu Premijer lige za rukometaše u subotu na svom parketu protiv Prijedora (19), kako je na press-konferenciji istakao predsjednik kluba Pane Škrbić, vjerovatno ponovo izbio na čelo tabele, a eventualni bi ih neuspjeh udaljio od ispunjenja ovogodišnjih ciljeva.

- Eventualnim porazom, naši bi ciljevi morali biti korigovani i redigovani - kaže Škrbić, koji dodaje da ih je neočekivani remi u prošlom kolu u Mostaru kod Zrinjskog (25:25) dosta uzdrmao.

Odigrali su lošu i konfuznu utakmicu, u kojoj nisu nastupili Milan Ivančev i Davor Kadić, koji su još na probi u Iranu, a danas bi se trebalo znati i da li će ostati ili se vraćaju u Zenicu.

On dodaje da su poredovanjem načelnika Općine Husejina Smajlovića (SDA) tik pred ovu press-konferenciju razrješili sukob s menadžmentom  Gradske arene, koji su, s obzirom da klubovi besplatno igraju i treniraju, naplatu karata planirali usmjeriti na račun Arene.

- Mi, od Arene ponuđeni Protokol, a ni muški košarkaški klub Čelik, nismo potpisali. Potpisao ga je jedino ženski košarakški klub.

Po našem mišljenju, Gradska arena je javni servis, koji treba da obezbjedi uslove za rad sportskih ekipa. Nama, ni propozicije Rukometnog saveza BiH ne dozvoljavaju da ustupamo organizaciju bilo kome, jer mi odgovaramo za lošu organizaciju utakmice - ističe Škrbić.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.