OSTALI SPORTOVI

Preko Štiglica do "kralja" Artura

Adnan Ćatić 8. novembra ponovo u ringu

H. KLAČAR

16.10.2014

Boks-meč, koji se u Njemačkoj i Bosni i Hercegovini željno iščekuje, bit će održan u Štutgartu u Porše areni 8. novembra. Snagu u eliminacionom meču WBO srednje kategorije odmjerit će Adnan Ćatić alias Feliks Šturm (Felix Sturm) i Nijemac Robert Štiglic (Stieglitz).

Pobjednik ove borbe bit će prvi izazivač Nijemcu Arturu Abrahamu (Arthur), šampionu srednje kategorije (do 76 kilograma).

Razriješiti kontroverze

"Kralja" Artura očekuje revanš početkom 2015. godine protiv Britanca Pola Smita (Paul Smith) kako bi se razriješile kontroverze o meču iz septembra prošle godine, kada je jednoglasna pobjeda dodijeljena Abrahamu nakon 12 rundi.

Aktuelni šampion Abraham jasno je dao do znanja da se želi boriti protiv našeg Ćatića. "Kralj" se već tri puta borio protiv Štiglica u posljednje dvije godine, te novom borbom ne bi ništa dokazao.

Šturmov san

- Prije nego što završim karijeru, moj san je borba protiv Šturma. Želim njega u ringu i to na Olimpijskom stadionu u Berlinu pred desetinama hiljada ljudi. Nadam se da će mi se želja ostvariti prije nego što odem u penziju i počnem gledati boks samo na televiziji - rekao je Abraham.

Meč protiv Štiglica za našeg borca će možda biti i posljednja prilika da konkurira za svjetskog šampiona srednje kategorije. Ali ne sumnjamo da će i u dobi od 35 godina Ćatić obradovati milione Bosanaca i Hercegovaca i rezervirati meč protiv Abrahama.

Omjer učinka

Adnan Ćatić u karijeri ima 39 pobjeda, četiri poraza i dva remija, uz 18 nokauta i borit će se prvi put nakon šest mjeseci i poraza protiv Australca Sema Solimena (Sam Soliman), u kojem je ostao bez naslova svjetskog prvaka srednje kategorije u verziji IBF.

Robert Štiglic ima 33 godine i u karijeri je do sada odradio 51 borbu, od kojih je 47 završio pobjedom i četiri porazom, uz čak 27 nokauta. Posljednji je imao u julu ove godine kada je tehničkim nokautom savladao Bjelorusa Sergeja Komitskog (Sergey Khomitski).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.