OSTALI SPORTOVI

Meč s Prijedorom kao prekretnica

Čelik može ponovo na čelo tabele

V. B.

17.10.2014

Čelik bi sutrašnjim trijumfom u sedmom kolu Premijer lige za rukometaše na svom parketu protiv Prijedora vjerovatno ponovo izbio na čelo tabele, a eventualni neuspjeh udaljio bi ih od ispunjenja ovogodišnjih ciljeva, ističe predsjednik kluba Pane Škrbić.

- Eventualnim porazom naši bi ciljevi morali biti korigirani - kaže Škrbić, dodajući da ih je neočekivani remi u prošlom kolu u Mostaru kod Zrinjskog (25:25) dosta uzdrmao.

Zeničani su odigrali lošu i konfuznu utakmicu, u kojoj nisu nastupili Milan Ivančev i Davor Kadić. Oni su još na probi u Iranu, a danas bi se trebalo znati i da li će ostati ili se vraćaju u Zenicu.

Škrbić dodaje da su riješili sukob s menadžmentom Gradske arene.

- Od Arene ponuđeni protokol nismo potpisali ni mi ni muški košarkaški klub Čelik. Potpisao ga je jedino ženski košarkaški klub. Prema našem mišljenju, Gradska arena je javni servis, koji treba da osigura uvjete za rad sportskih ekipa. Nama ni propozicije Rukometnog saveza BiH ne dozvoljavaju da ustupamo organizaciju bilo kome, jer mi odgovaramo za organizaciju utakmice - ističe Škrbić.

Parovi i satnica

Raspored sedmog kola Premijer lige BiH: DANAS: Vogošća - Bosna (V), Gradačac - Lokomotiva (19 sati). SUTRA: Bosna (S) - Izviđač (17), Sloboda - Zrinjski, Derventa - Gračanica, Konjuh - Krivaja, Čelik - Prijedor (19).

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.