OSTALI SPORTOVI

Čelik domaćin prvog turnira

U subotu starta PL BiH u boksu

V. B.

23.10.2014

Aktuelni bokserski viceprvak BiH, zenički Čelik, u subotu će u sali Prve gimnazije, s početkom u 15 sati, biti domaćin 1. turnira Premijer lige BiH. Na turniru nastupa i bh. prvak Radnik iz Bijeljine, povratnik u Ligu Slavija iz Banja Luke, čiji su bokseri unazad dvije sezone bojkotirali PLBiH.

Premijerligaši su i Vogošća, Mostar, Prijedor, Tuzla i Drina iz Zvornika, dok Jezero iz Jajca, iz finansijskih razloga, još nije potvrdilo učešće i neizvjesno je da li će ove sezone i učestvovati. Vrata povratka otvorena su i Banovićima, koji su prošle sezone bili zamrzli status, a nisu potvrdili učešće ni ove.

Komesar PLBiH je Nusret Zuko iz Zenice U subotu će u prostorijama BK Čelik biti održana i Vanredna sjednica Skupštine Bokserskog saveza BiH, na kojoj bi trebalo biti verifikovano vodstvo BS BiH, koje je izabrano još u januaru 2013. godine. Ali, za razliku od BS Federacije BiH (predsjednik Zaim Numanović iz Banovića), koje je na istoj sjednici bilo izabarno, rukovodstvo BSBiH nije u zakonskom roku od 30 dana i upisano u registar.

Predsjednik Upravnog odbora BSBiH, koje broji devet članova i koje bi trebalo biti verifikovano, je Lazar Avuković iz Bijeljine, a potpredsjednici Said Čolpa iz Sarajeva
i Goran Guzina iz Novog Travnika.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.