OSTALI SPORTOVI

Odobrena sredstva za otvaranje prvog trening kampa u Tuzli

Stižu li bolji dani za stonoteniski sport u BiH

E.M.

4.12.2014

Za kratko vrijeme, koliko se nalazi na funkciji predsjednika Stonoteniskog saveza BiH, doktor Mirsad Trnovljaković iz Tuzle, u pravom smislu se zauzeo za razvoj ovog sporta. Nije trebalo dugo vremena da se vide i prvi konkretni rezultati rada novoizabranog članstva.

Naime, Upravni odbor Stonoteniskog saveza BiH na svojoj redovnoj sjednici održanoj u Foči donio je odluku kojom se izdvajaju sredstva za organizaciju i otvaranje prvog trening kampa u Tuzli i to  za sve selekcije stonoteniske reprezentacije BiH. To će ujedno biti i prvi stonoteniski trening kamp u BiH, gdje će sve reprezentativne selekcije obavljati pripreme pred odlazak na takmičenja, kao i u toku sezone.

Ovakav projekat će pozitivno uticati na razvoj stonog tenisa u Bosni i Hercegovini, te dati priliku našim mladim talentovanim stonoteniserima da kroz sistematski rad postignu što bolje rezultate. Uz finasiranje Saveza, svoj udio u realizaciji projekta, uzeće i stonoteniski klub "Kreka-Edelex" iz Tuzle, a za očekivati je da i  lokalne vlasti (Tuzlanski kanton i Općina Tuzla), podrže ovu značajnu realizaciju  projekta. Tu se dakako misli na finasijsku  i pomoć u stručnim dijelom.

- Jako smo sretni i zadovoljni što će BiH, poput velikih i razvijenih zemalja imati kamp za sve selekcije. To je svakako odlična vijest za naš sport u cjelini.Nadam se da više nećemo morati lutati ili moljakati određene institucije,kao i duge subjekte da tražimo određenu pomoć. Ovo je odlična vijest i projekat za naš stonoteniski sport- rekao je i selektor muške reprezentacije BiH, Vladimir Ivanek.

Na sjednici u Foči, potvrđena je i informacija o organizaciji i licenciranju trenera iz BiH, za narednu takmičarsku sezonu, koja bi se također trebala održati u Tuzli. Ovu realizaciju pomoći će i Fakultet za Tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.