OSTALI SPORTOVI

Memnun Hadžić protiv Kabajela 24. januara

Bh. superteškaš borit će se naredne godine

Autor:I. ĆOSIĆ

5.12.2014

Naš profesionalni bokser Memnun Hadžić trebao se 22. novembra u Diseldorfu (Njemačka) boriti za pojas mediteranskog prvaka u WBC verziji protiv 22-godišnji njemačkog superteškaša turskog porijekla Agita Kabajela (Kabayel).

Solis otkazao

Meč se trebao održati u okviru bokserskog spektakla u borbi večeri za kontinentalnu titulu između Kubanca Odlanijera Solisa (Oldanier) i Amerikanca Ronija Tompsona (Tony Thompson). Ovaj meč je otkazan zbog toga što je Solis imao povredu i privatne probleme pa je zakazan novi datum – 24. januar naredne godine.

Program ostaje isti pa će Hadžić ukrstiti rukavice protiv Kabajela u vjerovatno najvećem meču u svojoj karijeri.

- Mislio sam u prvi mah da je meč skroz otkazan, ali su me u utorak zvali promotori ove manifestacije i potvrdili da ću boksovati 24. januara, ako opet ne bude kakvih nepredviđenih okolnosti. Treniram svakodnevno, kao da ću sutra boksovati. Trenutno sam na Bjelašnici i jedva čekam meč. Ovo mi je prilika života i sve ću učiniti da je iskoristim – kazao nam je Hadžić.

Naš superteškaš do sada je imao deset profesionalnih borbi i u svih deset je pobijedio, od čega četiri puta nokautom. Njegov protivnik je aktuelni mediteranski prvak u WBC verziji. On je, također, imao deset borbi, od kojih je sve dobio, i to sedam nokautom.

Hadžić je i u amaterskoj karijeri nizao sve same uspjehe. Naš najbolji superteškaš osvojio je 2008. godine bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Liverpulu, što je najveće dostignuće našeg boksa poslije rata.

Ostvarenje sna

- Imam priliku doći do pojasa, to je ono što sam sanjao tokom cijele karijere. Nadam se da ću ostvariti san, mada je protivnik izuzetno dobar i veoma cijenjen u svijetu boksa – istaknuo je Hadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.