OSTALI SPORTOVI

Dževad Poturak bolji od Panajotisa

FFC manifestacija u Beču

A. Č.

7.12.2014

Naš najbolji kik-bokser Dževad Poturak savladao je sinoć u Beču na manifestaciji "Final Fight Championship 16" (FFC) Grka Tea Panajotisa (Theo Panagiotisa) u kategoriji preko 100 kilograma. Poturak koji se vratio u ring nakon što se prvobitno bio oprostio, slavio je pobjedu jednoglasnom odlukom sudija.

"BH Machine" je tako došao do drugog trijumfa nakon povratka borilačkim sportovima, te drugog u Beču nakon što je 2008. dobio Viktora Mirandu.

- Borio sam se kao lav, i rezultat nije izostao. Zaista sam dao sve od sebe i mislim da sam našu zemlju predstavljao na dostojan način, rekao nam je Poturak.

Inače, ovo je bio prvi put da se FFC održava u austrijskoj prijestolnici. Osim Dževadove u kik-boks dijelu programa održana je i jedna borba za za naslov.

Bivši UFC borac, Italijan Alesio Sakara imao je veliku podršku. Čak su njegovi navijači zapalili bengalku na tribinama te stvorili nered. No, nisu se veselili jer je njihov ljubimac imao peh da je tokom borbe povrijedio biceps nakon što je precizno u glavu pogodio Poljaka Macieja Brovarskog (Browarski).

Poljak je na kraju slavio ni kriv ni dužan u glavnoj borbi večeri, a praktički je bio u nokautu. Talijani na tribinama bili su u šoku. Albanac Škodran Veseli osvojio je prvi pojas ikad u kategoriji do 77 kg u kik-boksu, slavivši protiv Kineza Čena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.