OSTALI SPORTOVI

Emina Hadžiahmetović među 12 najboljih u Finskoj

Stoni tenis

Redakcija

7.12.2014

Na turniru u Finskoj najbolja bh. stonoteniserka Emina Hadžiahmetović imala je veoma zapažen uspjeh i plasirala se među 12 najboljih. Na turniru su nastupile najbolje igračice iz Evrope, a Emina je napravila nekoliko iznenađenja i iz takmičenja je izbacila dvije predstavnice Švedske, te igračice iz Estonije i Njemice. Da se plasira među šest najboljih na turniru bh. stonoteniserku je spriječila predstavnica Japana.

- Naš cilj je da svakog mjeseca učestvujem na jednom jakom evropskom turniru i osvajam nove bodove kako bih se plasirala među 100 najbojih igračica na svjetskoj rang listii na taj način ispunila olimpijsku normu – kaže Emina koja ističe da velike zasluge za posljednje rezultate ima njena sestra i trener Amela Hadžiahmetović – Mujezinović.

Da podsjetimo Emina se odličnim rezultatima našla na spisku 11 bh. sportista kojim je Olimpijski komitet BiH preko fonda "Olimpijske solidarnosti" Međunarodnog olimpijskog komiteta osigurao stipendije za potencijalne kandidate za Ljetne olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.