OSTALI SPORTOVI

Rukometaši „Krajine“ jesenji prvaci Prve lige FBiH – Sjever

Maksimalan učinak cazinskih rukometaša u prvom dijelu sezone

Avaz.ba

8.12.2014

Rukometaši „Krajine“ iz Cazina jesenji su prvaci Prve rukometne lige FBiH – grupa Sjever.

Ovosezonsku dominaciju u ligi potvrdili su i u devetom, posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva, u kojem su u Zenici pobijedili ekipu „Čelik Junior“, rezultatom 34:28. Bila je ovo osma pobjeda „Krajine“ u ovoj sezoni, s obzirom da meč u gostima protiv „Lukavca“ nije odigrala, tako da je sa 24 boda osvojili naslov jesenjeg prvaka Prve rukometne lige F BiH –grupa Sjever.

Rukometaši Krajine su u Cazinu ostvarili pet pobjeda –protiv Bihaća, Kaknja, Bosne, Rudara i Sane 7, dok su u gostima savladali Konjuh, Žepče i Čelik Junior. Susret protiv „Lukavca“ će najvjerovatnije biti registrovan sa 10:0 u korist Krajine.

Tako će „Krajina“ sa stopostotnim učinkom, u najuspješnijoj polusezoni od kako se takmiči, otići na zasluženi zimski odmor. Uspjeh je utoliko veći, jer se ova generacija rukometaša uspjela plasirati i među osam najboljih ekipa u BiH u rukometnom Kupu.

Rukovodstvo „Krajine“, na čijem su čelu predsjednik kluba Edvin Beganović i sekretar Enes Ljubijankić, je pogodilo sa dovođenjem tri pojačanja (Emir Šahinović, Edin Bajramović i Adnan Fejzović), koja su podigla nivo kvaliteta rukometa u ovom klubu, što je rezultiralo sjajnim igrama i sigurnim pobjedama u svim utakmicama, kao i sve boljoj posjeti gledalaca.

Boje Krajine u jesenjem dijelu prvenstva branili su: Adnan Fejzović, Adnan Šabić, Bojan Burazor, Asim Kapić, Ismir, Haris i Demirel Salkić, Ibro Osmanagić, Emir Šahinović, Damir Dizdarević, Edin Bajramović, Faris Ljubijankić, Haris Ikanović, Alen i Adem Lipović, Sulejman Bašagić, Ismail Osmanagić i Haris Nadarević.

Trener ekipe je Jasenko Hegić, a pomoćni trener Mensur Osmanagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.