OSTALI SPORTOVI

Marković: Ponosam sam na svoju ekipu i zaslužujemo plasman u drugi krug

Nakon poraza od Makedonije

A. Čulić

19.1.2015

Nakon današnje utakmice protiv Makedonije i poraza rezultatom 25:22, selektor naše reprezentacije Dragan Marković je na pres konferenciji izjavio kako je ponosan na svoju ekipu i ono što su danas pokazali.

"Ponosan sam na svoju ekipu i na ono što smo danas pokazali. Tek smo današnjom utakmicom ušli u turnir i preboljeli početnu nervozu. Iskreno nisam se nadao ni sam da će se moji igrači nakon početnih 1:6 za kratko vrijeme uspjeti vratiit u meč. Time smo pokazali ogroman karakter, jer uopšte nismo svojom krivicom gubili tolikom razlikom", rekao je Marković.

Također, selektor je dodao kako prikazanom igrom protiv Makedonije zaslužujemo drugi krug.

"Današnjom igrom apsolutno zaslužujemo drugi krug, a da je bilo realnosti, bilo bi neriješeno i mislim da je to objektivno i rezultat koji je trebao stajati na semaforu na kraju. Možda izlizana priča, ali Makedonija je puno iskusnija od nas i to je bilo presudno u ovako izjednačenoj utkamici", rekao je Marković.

Također, novinarima se obratio i Muhamed Toromanović, koji je bio ljut nakon poraza, uostalom kao i većina naših igrača.

"Ne znam šta je razlog, pa da se istim igračima ponavljaju već nekoliko puta iste greške. Opet smo imali pobjedu serviranu kao na pladnju, nakon što smo se uspjeli vratiti iz mrtvih, ali ponovo nismo iskoristili sve svoje šanse. Nismo čak ni bili previše umorni, oni su igrali sa samo tri beka, dok smo mi rotirali bekove, što je realno bio njihov hendikep, ali opet nažalost smo poraženi", rekao je Toromanović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.