OSTALI SPORTOVI

Hajder nastavio da ruši rekorde

Odlična forma bh. plivača u Njemačkoj

Autor:E. M.

14.4.2015

Naš najbolji plivač, Tuzlak Ensar Hajder nastavlja sa dobrim rezultatima na bazenima u Njemačkoj. Hajder je sa svojim kolegama iz SG Essena ponovo bio u centru pažnje na državnom prvenstvu čiji je domaćin bio Berlin. U ukupno četiri utrke, koliko je i plivao, Hajder je ostvario nova vremena, odnosno popravio je državne rekorde.

Osim toga, dobri rezultati iz Berlina osigurali su i plasman na SP u ruskom kazanu, a trenutno ima dvije isplivane i B- norme za Olimpijske igre u Riu naredne godine.

- Zasada sve ide po planu. Na utrci 200. metara mejšovito sam isplivao novi državni rekord , ispunio sam normu za SP u Kazanu , te B- olimpijsku normu. Popravio sam lični rekord za šest desetinki, koji sam prošle godine plivao na EP u Berlinu. U ovom finalu sam također skoro za tri sekunde bio brži nego na Olimpijadi u Londonu 2012. godine. Inače, dosad sam ukupno na njemačkim državnim prvenstvima osvojio deset medalja. Mogu reći da sam zadovoljan dosadašnjim učinkom i postignutim rezultatom. Nisam još dostigao svoj maksimum, ali ću se truditi da ostvarim što bolje rezultate na narednim takmičenjima - rekao je Hajder.

Dobri rezultati koje u kontinuitetu postiže Hajder nisu ostale ne primjećeni od sponzora. Tako je na osnovu njegovih rezultata dobio i novog sponzora „Speedo“, jedna od vodećih plivačkih kompanija u svijetu . Tako je Hajder sada uvršten i u „Team Speedo Germany“ tim ,a ova firma je poznata i po tome što je svojevremeno bila glavni sponzor i Michaelu Phelpsu , najtrofejnime olimpijcu svih vremena.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.