OSTALI SPORTOVI

Rukometno gnijezdo u Cazinu spremno za kvalifikacijsku utakmicu BiH –Litvanija

Cazin je u znaku predstojeće kvalifikacike rukometa

S. J.

22.4.2015

Šesti po redu sastanak Organizacionog odbora za odigravanje kvalifikacijske rukometne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo između BiH i Litvanije, održan je u Cazinu, a pored premijera USK, načelnika općine Cazin i predsjednika Sportskog saveza USK, prisustvovali su mu predstavnici policije, zaštitarske agencije i vođe navijačkih skupina “Šejtani” i “Ljuti Krajišnici”.

Po riječima predsjednika SS USK Emira Dautovića, svi neophodni tehnički uvjeti za odigravanje utakmice su ispunjeni, a najveći broj od 1.800 štampanih ulaznica po cijeni od 15 KM već je rasprodan.

- Interes za ovaj događaj u cijelom kantonu je ogroman. U četvrtak, 30.aprila mi ćemo pokazati, da smo spremni za još krupnije zadatke i da Cazin ima sve potencijale za dobru organizaciju. Tehničke pripreme su izvršene, postavljen je još jedan semafor i utakmica može početi već sada - istaknuo je Emir Dautović, predsjednik SS USK.
Predstojećem rukometnom spektaklu svi se raduju i s nestrpljenjem ga očekuju.

- Bio je ovo jedan kvalitetan brifing svih, koji su uključeni u organizaciju utakmice. Utvrdili smo da pripreme teku po planu i da Cazin još jednom dokazuje, da je pravo gnijezdo rukometnih zmajeva - kazao je premijer USK –a Izudin Saračević.

– Ne sumnjamo u dobru atmosferu, koju ćemo obezbijediti srčanim navijanjem, a koja će pomoći našim reprezentativcima u borbi za pobjedu. Želja nam je, da ta pozitivna energija iz Cazina bude najveći zamah našim rukometašima na putu do plasmana na Evropsko prvenstvo - naglasio je načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević.

Na sastanku je istaknuto, da će navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”, “Šejtani” i “BH Fanaticosi” najvećim dijelom zauzeti tribine u cazinskoj Sportskoj dvorani, te da će prirediti dostojanstveno navijanje s najvećom dozom patriotizma.

Sude Rumuni

Rukometna reprezentacija BiH dolazi u Bihać u nedjelju 26.aprila, gdje će u dvorani “Luke” održavati treninge do srijede. U srijedu 29.aprila će od 11 do 13 sati održati trening u Sportskoj dvorani Cazin, a nakon toga je planirana pres konferencija na otvorenom ispred Kulturnog centra u Cazinu. Reprezentacija Litvanije dolazi u srijedu, gdje će u Cazinu održati trening. Utakmicu će suditi sudije iz Rumunije, dok je delegat iz Makedonije. Ovo je treća utakmica reprezentacije BiH u drugoj kvalifikacijskog grupi, u kojoj je već poražena od Danske i odigrala neriješeno sa Bjelorusijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.