Rukometni klub Čelik želi organizovati KUP BiH u Zenici

Uveliko se vrše pripreme

D. Pašalić
17.05.2015 18:18

Rukometni klub Čelik uveliko vrši pripreme za organizaciju finala KUP-a BiH, a koje se održava 30. i 31. maja uz učešće ekipa RK Borac iz Banja Luke, RK Izviđač iz Ljubuškog, RK Goražde i RK Čelik.

Iako će konačna odluka o domaćinstvu turnira, od strane Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH, biti donesena u utorak 19. maja predsjednik RK Čelik, Pane Škrbić, aktivno vrši pripreme za organizaciju.

Optimista je kako će domaćinstvo pripasti njegovom klubu, budući da je kako kaže ponudio najbolje uslove za organizaciju Kupa, što podrazumijeva kompletan program organizacije i boravka ekipa u Zenici, a u sklopu kojeg je planiran i susret sa rukometnim legendama naše države

. Osim navedenog, tu je i Gradska arena Zenica za koju Škrbić tvrdi da je najbolja u BiH, hotelski smještaj te brojne aktivnosti i druženja rukometaša.

Nije krio kako bi domaćinstvo bilo od velikog značaja budući da bi završnica KUP-a imala posebno mjesto u obilježavanju 65 godina postojanja RK Čelik, a što smatra razlogom više kojeg bi Rukometni savez trebao uzeti u obzir prilikom donošenja odluke.

 

NA VRH