OSTALI SPORTOVI

Svjetsko prvenstvo bh. dijaspore ove godine u danskom Hobru

Pokrovitelj prvenstva Nogometni savez BiH

Fena

19.5.2015

Dvanaesto svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom nogometu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, bit će održano u danskom gradu Hobro, od 5. do 7. juna.

Domaćin takmičenja je Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Danskoj (SBHUD), dok je po sedmi put pokrovitelj prvenstva Nogometni savez Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BHD Infodeska.

Na dosadašnjih jedanaest prvenstava učestvovale su reprezentacije Bosanaca i Hercegovaca iz Amerike, Kanade, Australije, Švedske, Norveške, Danske, Republike Irske, Engleske, Velsa, Luksemburga, Belgije, Holandije, Francuske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Italije, Češke, Švicarske i Škotske.

Tim Belgije je osvojio šest titula, Austrija dvije, dok po jednu titulu imaju Amerika, Hrvatska i Slovenija.

Dosadašnji domaćini takmičenja bili su austrijski Linc, belgijski Antverpen, njemački Minhen, britanski Birmingham, Luksemburg, Velika Kladuša, italijanska Biella, švedski Vasteras i slovenska Ljubljana.

Za 12. prvenstvo bh. dijaspore u malom nogometu do sada su  se prijavile ekipe: Italije, Austrije, Njemačke, Belgije, Holandije, Norveške, Švedske, Danske, Engleske, Turske i Finske, kojoj će to biti prvo učešće, a očekuju se prijave Hrvatske, Slovenije, Švicarske i Francuske. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.