OSTALI SPORTOVI

Na Kamberovića polju Atletski miting "Zenica 2015"

Već šesti put tradicionalno organizuje AK Zenica

D. Pa.

20.5.2015

Atletski stadion Kamberovića polja u Zenici bit će domaćin Međunarodnog atletskog mitinga "Zenica 2015", a koji tradicionalno već šestu godinu organizuje Atletski klub Zenica. Tim povodom protekle sedmice upriličena je prva sjednica Organizacionog odbora, a kojeg sačinjava 17 uglednih ličnosti, privrednika i funkcionera.

- Ozbiljan odbor i zainteresovanost javnosti za ovim događajem pokazatelj su da je riječ o referentnoj sportskoj i kulturnoj manifestaciji, a što je svakako doprinijelo da nastavimo ovu tradiciju. Iako smo bili nesigurni u resorno kantonalno ministarstvo i njihovu podršku, što je izazvalo kašnjenje sjednice, zadovoljni smo svim pripremama - istakao je predsjednik Atletskog saveza BiH i Atletskog kluba Zenica, Suad Kaknjo.

Organizatori očekuju veliki broj učesnika kao što je to bio slučaj i prethodne godine, a podrška publike koja svake godine ispuni tribine Atletskog stadiona ne manjka ni za predstojeći miting. Podsjetimo, prošle godine okupljeno je 110 učesnika iz 14 država, a ove godine očekuju najmanje 10 učesnika iz 12 država.

Atletski miting "Zenica 2015" na rasporedu je prve srijede u junu mjesecu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.