OSTALI SPORTOVI

Alić: Dobro se osjećam i forma mi je u usponu

6. međunarodni miting “Zenica 2015”

V. B.

20.5.2015

Šesti međunarodni atletski miting “Zenica 2015”, koji će se održati u 3. juna s početkom u 16,30 sati na Atletskom stadionu Kamberovića polje, bit će i najbolji do sada.

Kako po broju učesnika, koji bi, osim iz evropskih zemalja, kako je na danas press-konferenciji najavio direktor mitinga Aziz Kevelj, trebali stići i iz Tunisa, Kenije i Venecuele, tako i po kvalitetu takmičara.

- Miting će biti izborni i za našu reprezentaciju, koja će od 21.-22. juna učestvovati na Evropskim igrama u Bakuu, pa će učestvovati svi naši najbolji takmičari - najavio je Kevelj.

Naravno, ponovo će najkvalitetnije takmičenje biti u bacanju kugle, gdje će uz naše Hamzu Alića, Kemala Mešića i Mesuda Pezera, učestvovati i Hrvat Marin Premeru, koji na početku ove godine bilježi izvrsne rezultate.

Dobre će rivale imati i naš rekorder u bacanju koplja, Zeničanin Dejan Mileusnić, kao njegov klupski kolega Amel Tuka, naš rekorder na 800 i 400 metara, koji će trčati na 800 m. Tuka prošle godine nije nastupio zbog povrede.

- Kao kapiten reprezentacije i AK Zenica, smatram i da trebamo najjače takmičare imati u disciplinama u kojima smo mi jaki. To su kugla, koplje i 800 m. Što se mene tiče, dobro se osjećam i forma mi je u usponu, a do našeg mitinga ću učestvovati 30. maja i na mitingu u Slovenskoj Bistrici - kazao je Alić.

Najvrednijih šest rezultata mitinga bit će dodatno honorirano, prvi sa 600, drugi s 500… dok će novčane nagrade dobiti i pobjednici po disciplinama, kojih će biti 8 u konkurenciji muškaraca i 7 u konkurenciji žena. Pobjednici po disciplinama inkasirat će 150 eura.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.