OSTALI SPORTOVI

"Avaz Twist Running 2015." održat će se 13. juna

Spektakl sve bliži

H. K.

21.5.2015

Spektakl se bliži, a sve više prijava pristiže u Tešanjsku 24 a, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz inostranstva.

Interesovanje za prestižno takmičenje "Avaz Tower Runninga 2015", koji će se po peti put održati 13. juna (subota, 11 sati) u najvišoj zgradi u regionu je veliko, a među prvima se za utrku uz 780 stepenica prijavio Franjo Kušević iz Zagreba.

Bogate nagrade

U "Avaz Twist Toweru" danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora takmičenja, koji čine predsjednik Almir Sokolović i članovi Mirsad Ibrić, Islam Đugum, Nijaz Spahić, Enes Cviko, Goran Brkić, Haris Škopo, Alen Kešetović, Adis Mizdrak, Nedžad Cviko i Nermin Kustura.

- Veliki broj prijava iz BiH i inozemstva već je stigao. Spektakl je zagarantiran. Kao i prethodnih godina, imat ćemo niz iznenađenja i specijalnih gostiju. Planirano je da se održe četiri utrke, dvije su takmičarskog karaktera (žene i muškarci), te revijalna utrka novinara i humanih zvijezda i utrka za najmlađe učesnike do 14 godina  - kazao je Almir Sokolović, predsjednik Organizacionog odbora.

On je dodao da su za sve učesnike koji nastupe osigurani pokloni i diploma na prestižnoj utrci, dok one najbolje očekuju vrijedne nagrade.

OVDJE MOŽETE PROČITATI KAKO SE PRIJAVITI ZA TRKU: "Avaz Tower Running 2015" starta 13. juna

- Što se tiče revijalnih utrka (novinari i humane zvijezde i dječija utrka), pobjednici će dobiti po mobitel, dok će najbolji u takmičarskom dijelu dobiti zaista vrijedne nagrade. Prvoplasiranima u obje konkurencije osigurana je nagrada od 1.000 KM, drugoplasirani će dobiti po 500 KM, dok će oni koji kao treći dođu na cilj dobiti po 200 KM - dodao je Sokolović.

avaz-tower-running

Detalj sa prošlogodišnje utrke

Inače, organizator utrke ciljano je donio odluku da se "Avaz Twist Running 2015" održi 13. juna kako bi se utrka uklopila u sportsku groznicu koja će od 11. do 14. juna zahvatiti našu zemlju. Naime, 11. juna rukometna reprezentacija BiH igra kvalifikacioni meč s Bjelorusijom, dan poslije (petak, 12. juni) na rasporedu je nogometna utakmica između reprezentacija BiH i Izraela u borbi za plasman na Euro, a dan nakon utrke, 14. juna, naši rukometaši odmjerit će snage s Danskom.

Osam kamera

"Avaz Tower Running" 2012. godine postao je prvi vertikalni maraton u historiji koji je direktno prenosila jedna televizija. Tako je i ove godine osiguran direktan prijenos na BHT-u.

- Ponudit ćemo vrhunski program svim našim gledaocima. Osam kamera pratit će u stopu takmičare tokom utrke - kazao je ispred BHT-a Goran Brkić.

Inače, organizator se potrudio da osigura bogat zabavni program. Tako će 13. juna sve posjetioce i gledaoce pored malih ekrana zabavljati pjevači Armin Muzaferija, Ammara Mistrić i Neno Murić, a očekuje se i veliki broj javnih ličnosti iz svih sfera života.

Titule pobjednika brane Sanel Đuliman i Selma Zrnić.

  • 780 stepenica
  • 36 spratova
  • 1 cilj

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.