OSTALI SPORTOVI

ZENICA Sve spremno za dvodnevni turnir "Streetball Zenica 2015"

Vrijedne nagrade za učesnike i posjetioce

Autor:D. Pa.

6.8.2015

Već treću godinu zaredom mladi Zeničani organizuju “Streetball Zenica“, turnir u uličnoj košarci koji je i ove godine izazvao odličnu zainteresovanost zeničke javnosti.

- Svi znamo da je našem gradu potrebno određenih dešavanja koji bi privukli građane, a ovaj turnir ima za cilj promociju sporta, druženja, zabave ali i neke pozitivne priče - ističu organizatori.

Tako će 15. i 16. august ove godine za sve one koji vole košarku biti idealna prilika da posjetite ovaj sportski događaj na gradskim bazenima, te uživaju u dobroj atmosferi, ali i dobroj igri. 

- Turnir će se igrati po zvaničnim 3×3 FIBA pravilima, a nagrada za prvoplasiranu ekipu iznosi 600KM, za drugoplasiranog 300KM a trećeplasiranog 100KM. Pored glavnih nagrada koje idu pobjednicima turnira i gosti će moći osvojiti poneku nagradu, a sve to ukoliko pobjede u pripremljenim igricama - pojašnjavaju organizatori.

Dodaju kako su prijave ekipa još uvijek u toku, a da već sada vlada zavidno interesovanje zeničkih sportista i ljubitelja košarke.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.