OSTALI SPORTOVI

STARTOVALI POBJEDOM Rukometaši Čelika savladali Igman

Prvo kolo Premijer rukometne lige BiH

D. Pa.

12.9.2015

U prvom kolu nove prvenstvene sezone u Premijer rukometnoj ligi BiH rukometaši Čelika su u gostima pobijedili ,,Igman'' na Ilidži rezultatom 32:36 (poluvrijeme 15:17).

Iskusnija i bolja ekipa rukometašia iz Zenice je vodila tokom čitavih 60 minuta i pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, dok Igman tokom cijelog susreta nije poveo.

Početkom drugog poluvremena rezultat je bio i devet golova razlike za Čelik, ali je na kraju nakon nekoliko grešaka igrača rezultat smanjen na svega četiri gola razlike.

- Još uvijek se osjeća da nismo u potpunosti uigrani, međutim kako prvenstvo bude odmicalo porast će i naša forma. Ipak, zadovoljan sam sa pobjedom i tri boda u gostima – kaže Senad Skopljak, trener zeničkog "Čelika".

Kod Čelika golman Riad Polić upisao je 15 odbrana, a Enes Sirčo pet. Golgeter tima i ovoga puta bio je kapten "Čelika" Davor Kadić sa 11 golova (pet iz penala), a slijede Aldin Begagaić i Edin Bajramović sa po 9 golova.

Trener Skopljak vršio je česte rotacije igrača, a još su igrali Eduard Martić (3 gola), Semir Memić (1), Milan Duvnjak (1), Eldar Mehić(1), Evin Begović, Bakir Buljugija (1), Nermin Mujanović i Derviš Brdahić.

Novajlija u ligi, mlada ekipe Igmana, predvođena odličim Jusom Sadikovićem (8 golova) i Harisom Braćkovićem (6 golova) u premijernom predstavljanju pred svojom publikom pokazala se kao solidna ekipa i rijetko ko će iz dvorane u Ilidži odnijeti bodove.

U narednom kolu Čelik ponovo gostuje i to protiv velikog rivala RK Vogošća u Vogošći.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.