OSTALI SPORTOVI

U NASTAVKU PRIPREMA Seniori "Čelik Juniora" prejaki za ekipu Viteza

Rezultat na kraju susreta 23:31

Autor:D. Pa.

16.9.2015

U sportskoj dvorani Vitez večeras je odigran prijateljski susret između domaćina RK "Vitez" i seniora zeničke Škole rukometa "Čelik Junior".

Rukometaši "Viteza" i ŠR "Čelik Junior" su ove godine odigrali čak tri prijateljska susreta, a gdje su Zeničani u sve tri susreta bili ubjedljivi, te slavili pobjedu. Tako je bilo i večeras u Vitezu, a gdje je ekipa Čelik Juniora, poslije ubjedljive pobjede nad bugojanskom Iskrom protekle sedmice, savladala RK "Vitez" sa osam golova prednosti.

Rezultat na kraju susreta glasio je 31:23 (poluvrijeme 15:11) za Zeničane.

- Ekipa Škole rukometa "Čelik Junior" će u danima koji slijede raditi još više kako bi takmičenje u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine dočekali potpuno spremni. Također, do početka lige je planirano odigravanje po dva susreta u toku jedne sedmice. Sigurno je da će stručni štab imati mnogo posla prilikom odabira najboljih 16 igrača za ligaške utakmice budući da raspolažu velikim brojem talentovanih rukometaša - kazali su u ime ŠR "Čelik Junior".

Napominju kako je važno istaći da seniorski tim "Čelik Juniora" čine isključivo Zeničani, a što je jedan od najvažnijih ciljeva ove rukometne institucije - stvaranje vlastitog igračkog kadra, a koji će za svoj grad i ime svog kluba ostaviti srce na terenu.

- Takvi su upravo ovi momci, a što je naravno prepoznala i zenička publika, za koju se svi nadaju da će i u drugoj sezoni Prve lige BiH biti najveća podrška ovim mladim momcima, a koji jurišaju na prvo mjesto. Još jedna napomena, seniori Čelik Juniora zahvaljujući izuzetnoj podršci sa tribina u protekloj polusezoni su zabilježili sve domaće pobjede - zaključili su iz "Čelik Juniora".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.