OSTALI SPORTOVI

Delalić: Spremni smo za prvenstvo i borbu za devetu evropsku titulu

Kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci

Fena

30.9.2015

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci od petka očekuje borba za novu titulu prvaka Evrope.

Naime, u njemačkom gradu Warendorfu 2. oktobra počinju susreti u okviru EP-a na kojem će izabranici selektora Mirze Hrustemovića jurišati na devetu evropsku titulu.

Reprezentativci BiH su nakon Međugorja obavili treći ciklus priprema u Holandiji, odakle su jutros krenuli u Njemačku.

Kapiten bh. tima Sabahudin Delalić zadovoljan je obavljenim pripremama i tvrdi da njegovi suigrači i on potpuno spremni dočekuju prvenstvo. 

- Zadovoljan sam obavljenim pripremama. Treći pripremni ciklus u Holandiji bio je zaista naporan, s obzirom na to da smo svakodnevno igrali po dvije utakmice. Sada putujemo u Warendorf gdje nas prekosutra očekuje prva utakmica protiv Mađarske. Atmosfera u ekipi je na zavidnom nivou, jedva čekamo da počne prvenstvo jer smo već dugo od kuće. Nema povrijeđenih igrača što je najvažnije, svi smo maksimalno spremni - kazao je Delalić za Fenu.

Vjeruje da će reprezentacija BiH bez poraza završiti grupnu fazu i s prve pozicije ući u četvrtfinale. 

- Naš cilj je, naravno, finale u kojem, prema ovom rasporedu, očekujemo selekciju Njemačke. Bez obzira na sve, naš cilj je odbrana titule, odnosno osvajanje devete uzastopne titule prvaka Evrope - dodao je kapiten bh. tima.  

Osim reprezentacije BiH, kao pretendente za medalju vidi selekcije Njemačke, Rusije i Ukrajine. Reprezentacija BiH jedina je evropska selekcija koja je osigurala plasman na paraolimpijske igre u Rio de Janeiru, te će se ostale selekcije, osim za finale, boriti za još jedno preostalo mjesto za Rio. 

Na EP-u će nastupiti 12 ekipa podijeljnih u tri grupe. Reprezentacija BiH igrat će u B-grupi s ekipama Holandije, Srbije i Mađarske, u A-grupi su Njemačka, Poljska, Hrvatska i Italija, a u C Rusija, Ukrajina, Latvija i Azerbejdžan. 

Uvodni susret na EP-u odbojkaši BiH igraju 2. oktobra protiv Mađarske, zatim protiv Holandije 3. oktobra, a prvu fazu takmičenja završavaju susretom protiv Srbije, 4. oktobra. 

U četvrtfinale će se plasirati po dvije najbolje selekcije iz svake grupe te još dvije najbolje trećeplasirane selekcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.