OSTALI SPORTOVI

Odbojkaši BiH danas počinju odbranu naslova prvaka Evrope

U njemačkom gradu Warendorfu počinje EP u sjedećoj odbojci

Fena

2.10.2015

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci susretom protiv Mađarske danas počinje borbu za novu titulu prvaka Evrope.

Naime, u njemačkom gradu Warendorfu počinje Evropsko prvenstvo na kojem će izabranici selektora Mirze Hrustemovića jurišati na devetu evropsku titulu.

Kapiten bh. tima Sabahudin Delalić za Fenu je rekao da su njegovi suigrači i on spremni za ovaj izazov te da su uvjereni u odbranu naslova.

- Atmosfera u ekipi je na zavidnom nivou, jedva čekamo da počne prvenstvo jer smo već dugo od kuće. Nema povrijeđenih igrača što je najvažnije, svi smo maksimalno spremni. Naš cilj je odbrana titule, odnosno osvajanje devete uzastopne titule prvaka Evrope - kazao je Delalić.  

Na EP-u će nastupiti 12 ekipa podijeljnih u tri grupe. Reprezentacija BiH igrat će u B-grupi s ekipama Holandije, Srbije i Mađarske, u A-grupi su Njemačka, Poljska, Hrvatska i Italija, a u C Rusija, Ukrajina, Latvija i Azerbejdžan. 

Uvodni susret na EP-u odbojkaši BiH igraju danas u 12.30 sati protiv Mađarske. U drugom kolu 3. oktobra igraju protiv Holandije (16.00), a prvu fazu takmičenja završavaju susretom protiv Srbije, 4. oktobra (13.00). 

U četvrtfinale će se plasirati po dvije najbolje selekcije iz svake grupe te još dvije najbolje trećeplasirane selekcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.