OSTALI SPORTOVI

Alarmantno stanje u KBS Tuzla Sinbra: Za Džakartu nedostaje još 6.400 KM

Klub uspio obezbjediti 3200.KM

E. M.

2.10.2015

 

Klub borilačkih sportova Tuzla Sinbra je najtrofejniji sportski kolektiv kako u gradu Tuzli tako i na Tuzlanskog kantonu.

U ovoj godini su osvajane medalje na Balkanskim prvenstvima u Herceg Novom, i Kragujevcu, Svjetskom kupu u Umagu...

Svi ostvareni rezultati, treninzi, odricanja su bila podređena nastupu reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore, i U-21 u Džakarti/Indonezija koje se održava od 11-15.11.2015. godine. Međutim, bar zasada stižu loše vijesti iz ovog kluba.

U međuvremenu  je stigla obavijest da je karate postao Olimpijski sport, i da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. A kako kažu iz KBS Tuzla Sinbra, vijest ih je  obradovala, jer upravo takmičarke koje trebaju da putuju u Indoneziju su perspektiva našeg grada i države koje mogu osvojiti prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama.

U indoneziju treba da putuju:

- Azra Bašić (17 godina), osvajačica medalje na balkanskog prvenstvu i svjetskom kupu,

- Dina Mahmud (15 godina) osvajačica medalje na balkanskom prvenstvu i svjetskom kup,

- Dajana Crnoglavac (20 godina) osvajačica medalje na balkanskom prvenstvu i svjetskom 

   kupu

Navedene  takmičarke su jedine iz Tuzle ostvarile normu i poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Na Svjetskom prvenstvu u Džakarti će učestvovati oko 140 zemalja iz cijelog svijeta. Međutim, već redovno karatisti i ljudi iz ovog sporta imaju problema sa nedostatkom svježeg novca.

Nažalost KBS „Tuzla-Sinbra“ do 01.10.2015. godine na račun Karate saveza BiH treba uplatiti 9.600 KM za njihov odlazak u Indoneziju.

Zahvaljujući sponzoru kluba apotekama IBN Sina obezbjeđeno je 3.200 KM,ali još uvijek nedostaje 6.400 KM.

Iz kancelarije kluba kažu, da su  se obraćali svima, gradu, kantonu i drugim relevantnim institucijama, ali odgovor nisu dobili.

Treba napomenuti da Ministarstvo obrazovanja nauke kulture i sporta TK-a još uvjek na račun kluba nije uplatilo sredstva iz 2014. godine, koja su dodjeljena po javnom pozivu i da bi ta sredstva umnogome umanjila troškove koji su neophodni za put i nastup u Indoneziji.

 

Ž8 = E.M

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.