U Zenici održane dvije biciklističke utrke

6. međunarodna biciklistička trka „Zenica 2015“ i 39. trka „Oslobođenje Zenice“

D. Pa.
03.10.2015 16:11

U organizaciji Biciklističkog kluba Zenica i Biciklističkog saveza Bosne danas su u Zenici održane dvije biciklističke trke i to jedna u okviru brdskog prvenstva Premijer lige BiH koja se vozila do izletišta Smetovi – 6. međunarodna biciklistička trka „Zenica 2015“ i 39. trka „Oslobođenje Zenice“ koja se vozila u centru grada.

- Manifestacije ovog tipa propagiraju zdrav život, razvijaju sportove poput biciklizma za koji treba naglasiti kako je olimpijski sport - poručili su organizatori.

Na međunarodnoj utrci učešće su zauzeli takmičari iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH koji su vozili 30 krugova u centru grada, svaki dužine oko 2 km.
Brojna zenička javnost pokazala je interesovanje za ovim ne tako čestim događajem u gradu, te su aplauzima ispratili najuspješnije bicikliste.

Nakon ove dvije značajne biciklističke utrke, predstoji i kvalifikacioni nogometni susret za Evropsko prvenstvo između selekcija BiH i Velsa na Bilinom polju, te Zenički polumaraton, čime je Zenica još jednom opravdala epitet grad sporta.


 

Oglasi

NA VRH