OSTALI SPORTOVI

Održan 3. Zenički polumaraton

Sudjelovalo 117 takmičara

Autor:D. Pa.

11.10.2015

U organizaciji Udruženja građana „Zenički maraton“ danas je u Zenici održan treći Zenički polumaraton na kome je učestvovalo 117 ljudi od kojih je 48 sudjelovalo na polumaratonu.

Manifestacija se sastojala iz tri dijela – tri utrke: polumaratona dužine 21,1 kilometar, trke na deset kilometara i gradska trke na pet kilometara. Start trke bio je ispred Robne kuće Bosna, a za pobjednike polumaratona u muškoj i ženskoj konkurenciji obezbjeđene su novčane nagrade u iznosima od 300 za prvo, 200 za drugo i 100 KM za treće mjesto. 

Pobjednici na 5km muškarci: Armin Bojčić, Spiljak Nihad i Ibraković Harun. Pobjednici na 5km, žene: Azra Hannah Bojdell, Sukejna Čaplja i Jasmina Džajić.

Pobjednici na 10km, muškarci: Edin Zec, Nihad Mahmić i Asim Kavaz. Pobjednici na 10km, žene: Nataša Kaurin, Marina Marinović i Vlasta Delić.

Pobjednici polumaratona, muškarci: Aleksandar Dalić, Ali Imamović i Nedžad Polić. Pobjednici polumaratona, žene: Rahima Zukić, Adela Čomor i Nermina Grierson.

- Danas je trebalo biti više od 200 učesnika, ali ih je dosta odustalo zbog loših vremenskih uslova i kiše. Najstariji učesnik je Zuhdija Smriko koji ima 79 godina, dok je najmlađi Ali Imamović sa svega 19 godina - kazao je u ime organizatora Mirza Džananović.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.