OSTALI SPORTOVI

Rukometaši Čelika teško do tri boda sa Zrinjskim

Odigrano 5. kolo Premijer lige BiH

D. Pa.

11.10.2015

U zeničkoj "Areni" odigrana je utakmica 5. kola Premijer lige BiH, u kojoj su rukometaši Čelika odmjerili snage sa Zrinjskim.

Jedna dobra i zanimljiva prvenstvena utakmica u kojoj je "Čelik", teže nego što se očekivalo, na kraju ipak došao do tri boda. Momci iz ekipe Zrinjskog grčevito su se borili svih 60 minuta, ali nisu mogli postići ništa više od prednosti koju su ostvarili na kaju prvog poluvremena (16:15 za Zrinjski). 

Tek u drugom poluvremenu ekipa "Čelika" preuzela je potpunu inicijativu i vodila sa četiri do pet golova razike, da bi krajnji rezultat bio 31:26 za "Čelik".

- Zadovoljan sam sa tri osvojena boda, ali ne i igrom moje ekipe. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama poboljšati kvalitet naše igre i već u narednom kolu u Maglaju protv RK Maglaj pokazati našu pravu vrijednost – rekao je Senad Skopljak, trener Čelika.

Specijalni novinarski žiri je za igrača utakmice proglasio beka "Čelika" Mirzu Dervenčića, koji je posebno u drugom dijelu drugog poluvremena utakmice borbenošću i ključnim glovima doprinjeo prevagi i pobjedi svog tima. 

Kapiten "Čelika" Davor Kadić bio je standardno dobar te i dalje igra u reprezentativnoj formi, postigao je 15 golova i to šest iz penala. 

Od ostalih igrača domaće ekipe valja istaći mladog beka "Čelika'' Derviša Birdahića i uvijek pouzdanog Semira Memića. U gostujućoj ujednačenoj ekopi bolji od ostalih bili su Igor Orlović i Matej Sarajlić (sa po 7 golova), te korpuletni golman Marino Paradžik (15 odbrana).
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.