Historijski nastup rukometašica Gruda u EHF kupu

Gostuju na Islandu

Fena
14.10.2015 10:38

Grudske rukometašice jutros su otputovale za Sarajevo odakle će odletjeti prema Islandu na prvu utakmice u historiji ovog kluba u nekom evropskom natjecanju. 


 Iako su Gruđanke prvakinje Bosne i Hercegovine, ipak igraju u EHF cupu jer Bosne i Hercegovina ima vrlonizak koeficijent u europskoj rukometnoj federaciji (EHF), pa nema pravo na sudjelovanje u kvalifikacijama za ligu prvakinja.

 Inače, EHF cup je jače i kvalitetnije natjecanje od Challenge cupa i Kupa pobjednika kupova.Ove godine u EHF cupu sudjeluje 46 klubova iz 31 države,a od toga su 15 klubova prvaci država. 

 Domaćin Gruđankama je predstavnik Islanda, ekipa Fram iz glavnog grada Reykjavika. Ova ekipa je sudionik raznih europskih natjecanja svake godine i u pravilu svake godine prođe dva do tri kola. 

 Riječ je o iskusnoj ekipi kako po iskustvu u europskim natjecanjima tako i po starosti igračica. Tako je prosječna starost igračica Frama nešto više od 26 godina, doke su Gruđanke u prosjeku "stare" nešto više od 18 godina. 

 Da Islanđanke svakako žele prolazak u sljedeću fazu natjecanja vidljivo je iz toga što nisu ni pod kakvim uvjetima željele pristati da se obje utakmice igraju u Grudama. Njihov je izričit stav bio da se uzvratna ili obje utakmice moraju igrati u Reykjaviku. Osim toga pred početak ove sezone ekipa Frama se znatno pojačala angažiranjem tri reprezentativke Islanda. 

 Gruđanke putuju u Reykjavik sa željom da se u svom premijernom euro nastupu predstavi u najboljem svjetlu i da pruži što jači otpor velikom favoritu. Cure su nakon dobrog starta u Premijer ligi odlično raspoložene, vesele i sretne zbog putovanja ali i željne dokazivanja na Islandu koji je zemlja rukometa. 

 Svjesne su snage svog protivnika, ali ponavljaju ono po čemu su poznate, a to je da nema predaje, da će se boriti do kraja zajedno. 

 Utakmice u Reykjaviku se igraju 16. i 17. listopada, a povratak ekipe je planiran u nedjelju 18. listopada u kasnim noćnim satima.

Oglasi

NA VRH