OSTALI SPORTOVI

Rukometna reprezentacija BiH u subotu se okuplja u Mostaru uoči nastavka kvalifikacija

Preostala još četiri susreta

Fena

31.12.2015

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu počinje pripreme za preostala četiri susreta kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.

Drugi dio kvalifikacija igrat će se od 6. do 13. januara. Prve dvije utakmice rukometaši BiH igrat će protiv Kosova, 6. januara u Đakovici i tri dana kasnije u Tuzli, dok kvalifikacije završavaju revanš susretima sa Slovačkom, 13. januara u Hlohovecu, i Litvanijom, 17. januara u Tuzli.

Nakon subotnjeg okupljanja u Mostaru, reprezentacija će 3. januara otputovati u Bar gdje će dan kasnije odigrati prijateljsku utakimicu s reprezentacijom Crne Gore, koja se priprema za nastup na evropskom prvenstvu, sredinom januara u Poljskoj.

Najbolji bh. rukometaši iz Crne Gore će 5. januara otputovati u Đakovicu u kojoj se igra prvi susret sa selekcijom Kosova.

Selektor Dragan Marković od igrača sa spiska, koji je objavio početkom decembra, neće moći da računa na povrijeđenog pivota Vladima Vranješa, kojeg će zamijeniti Damir Halilković.

Na Markovićevom spisku se nalaze sljedeći igrači:

golmani: Mario Blažević (CSM Bucuresti, Rumunija), Benjamin Burić (Gorenje, Slovenija)
lijeva krila: Alen Ovčina (Vogošća), Hariz Begić (Borac M:tel)
desna krila: Anes Bečić (Vogošća), Muhamed Zulfić (Dinamo Bukurešt, Rumunija)
lijevi bekovi: Nikola Prce (Azoty, Poljska), Ivan Milas (Gwardia, Poljska), Mirsad Terzić (MVM Veszprem, Mađarska)
srednji bekovi: Ivan Karačić (Baia Mare, Rumunija), Josip Perić (Qatar SC, Katar), Marko Tarabochia (Wisla Plock, Poljska)
desni bekovi: Dejan Malinović (Creteil, Francuska), Kosta Savić (Selestat, Francuska), Marko Panić (Chambery, Francuska)
pivoti: Senjamin Burić (Gorenje, Slovenija), Gafar Hadžiomerović (Csurgoi, Mađarska) i Damir Halilković (Nexe, Hrvatska)
rezrvni igrači: Damir Efendić (Borac m:tel), Adam Savić (Go Fit, Španija), Arman Beširević (Prijedor), Mirko Mikić (Borac m:tel), Stefan Janković (Borac m:tel), Vladan Lončar (Pick Szeged, Mađarska), Tarik Vranac (Balmazujvaros, Mađarska), Emir Rahimić (Bosna Sarajevo), Josip Ereš (Izviđač) i Damir Halilković (Nexe, Hrvatska).

Nakon dva odigrana susreta u prvom dijelu kvalifikacija, igranim početkom novembra, reprezentacija BiH dijeli prvo mjesto u Prvoj grupi s Litvanijom s tri boda, treća je Slovačka s dva, dok je Kosovo posljednje bez bodova.

Bh. rukometaši kvalifikacije su otvorili pobjedom u Tuzli nad Slovačkom s 29:25, dok su u gostima remizirali saLitvanijom 27:27.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.